Κυριακή, 07 Αυγούστου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Τετάρτη, 26 Οκτώβριος 2011 09:49

Περιφέρεια: Δύο νέα έργα ενέκρινε η Επιτροπή Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Πολιτικής

Στην έγκριση προγραμματικών συμβάσεων για τα έργα αποχέτευσης του παραλιακού οικισμού Αλισσού του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και για την κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αχαιάς, προχώρησε η Επιτροπή Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που συνεκλήθη υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργου Αγγελόπουλου.

Όπως ενημερώθηκε η Επιτροπή, το έργο αποχέτευσης στην περιοχή Αλισσού προβλέπει την κατασκευή δικτύου με συνολικό μήκος αγωγών 5.586 μέτρα καθώς και αποχετευτικό δίκτυο αγωγών πίεσης (καταθλιπτικοί αγωγοί), με συνολικό μήκος 2.356 μέτρα. Επίσης, προβλέπεται η λειτουργία τριών αντλιοστασίων για την μεταφορά των λυμάτων του αποχετευτικού δικτύου. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2.725.000 ευρώ. Το θέμα ενεκρίθη ομόφωνα από τα μέλη της Επιτροπής και αποφασίστηκε να εξουσιοδοτηθεί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας για την υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας.

Η Επιτροπή, επίσης, ενέκρινε ομόφωνα και την προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή του νέου κτιρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αχαιάς, έργο το οποίο πρόκειται να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Πρόκειται για ένα νέο σύγχρονο διδακτήριο, με προϋπολογισμό 4.431.000 ευρώ, δύο ορόφων και υπογείου. Ο πρώτος όροφος θα έχει εμβαδόν 1096 τ.μ., ο δεύτερος όροφος 875 τ.μ. και το υπόγειο, επίσης, 875 τ.μ. Το νέο διδακτήριο θα διαθέτει 12 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, κοινωνικούς χώρους (βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων κ.α.), βοηθητικούς χώρους, χώρους άθλησης και χώρους διοίκησης. Και για το έργο αυτό αποφασίστηκε να εξουσιοδοτηθεί ο Περιφερειάρχης για την υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης.

Στη συνεδρίαση πήραν, επίσης, μέρος ο Αντιπρόεδρος της Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος και τα μέλη της Επιτροπής, περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Χριστόγιαννης, Αναστασία Κωνσταντοπούλου, Χρήστος Πετρόπουλος, Γεράσιμος Φεσσιάν, Ντία Ζαχαροπούλου – Στούμπου, Κωνσταντίνος Μπουγάς, Δημήτρης Βάλαρης, Ανδρέας Σκαρτσιάρης, Νίκος Πυλαρινός, Γεωργία Ντάτσικα και Νίκος Καραθανασόπουλος.

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 26 Οκτώβριος 2011 10:16