Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023
Ροή ενημέρωσης:
Δευτέρα, 22 Ιανουάριος 2018 15:03

Βράβευση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από τον ΕΟΤ - Η Πάτρα Ευρωπαϊκός Προορισμός Αριστείας

Την ερχόμενη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018 απονέμεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο τίτλος του Ευρωπαϊκού Προορισμού Αριστείας που κατέκτησε η Πάτρα, καθώς η Περιφέρεια έλαβε μέρος στο πρόγραμμα «EUROPEAN DESTINATIONS OF EXCELLENCE» (EDEN) – «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το φετινό θέμα του διαγωνισμού ήταν «Πολιτιστικός Τουρισμός» (Cultural Tourism).

Στο φάκελο συμμετοχής στο διαγωνισμό, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανέπτυξε το σύνολο των πληροφοριών για τα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος που περιλαμβάνονται στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας και αναδεικνύουν τον πλούτο που διαθέτει η περιοχή.

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας επικεντρώνονται σε τέσσερις στρατηγικούς πυλώνες που είναι:

  • Η Στρατηγική τεσσάρων εποχών: Η ανάδειξη και προώθηση εμπειριών των προορισμών κατά τις τέσσερις εποχές του χρόνου
  • Landmark Strategy: Η στρατηγική ανάδειξης μοναδικών προορισμών συμβόλων για τη Δυτική Ελλάδα
  • Οι παραγωγοί και τα τοπικά προϊόντα με αξιοποίηση και ένταξη των τοπικών προϊόντων και της γαστρονομίας των προορισμών στην προσφερόμενη τουριστική εμπειρία
  • Αξιοποίηση αγνότητας & ποικιλομορφίας προορισμών, αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εκάστοτε προορισμού μέσω εξειδικευμένων εμπειριών.

Η Πάτρα ως ελληνικός νικητής προορισμός, όσο και οι νικητές προορισμοί των λοιπών κρατών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα EDEN θα προβληθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέσω δράσεων προβολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σε εθνικό επίπεδο ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμός διοργανώνει τελετή βράβευσης, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου και ώρα 10.00 π.μ στη Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.