Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023
Ροή ενημέρωσης:
Τετάρτη, 24 Ιανουάριος 2018 18:15

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα έργων με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση διαθέτει η ΠΔΕ

Στο πλαίσιο των επαφών που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια με τους παραγωγικούς φορείς της Δυτικής Ελλάδας με στόχο το συντονισμό ενεργειών και την αποτελεσματική συνεργασία, την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας πραγματοποίησε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, στη διάρκεια της οποίας έγινε ενημέρωση για τα έργα που πρόκειται να προκηρυχθούν το αμέσως επόμενο διάστημα και τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν.

«Το 2018 θα εξελιχθεί στο σύνολό του το πρόγραμμα των έργων που πρόκειται να υλοποιήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Στις προθέσεις μας είναι να δρομολογηθούν άμεσα όλες οι διαδικασίες των δημοπρατήσεων, να έχουμε γρήγορα αναδόχους, ώστε να ξεκινήσουν τα έργα, θα τροφοδοτήσουν την τοπική οικονομία, θα δώσουν αντικείμενο στον κατασκευαστικό τομέα, δημιουργώντας θέσεις εργασίας» ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Από τους εκπροσώπους των εργοληπτών ζήτησε να ενημερωθεί ο κλάδος για τον προγραμματισμό, ώστε να υπάρχει ετοιμότητα, επισημαίνοντας ότι για το σύνολο των έργων που θα προκηρύσσονται υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, είτε μέσω κοινοτικών προγραμμάτων, είτε μέσω του μεγάλου Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που διεκδίκησε και εξασφάλισε η Περιφέρεια.

«Ήδη έχουμε ενταγμένα έργα, υπάρχει πολύ καλή προετοιμασία για τα επόμενα. Έχουμε ένα μεγάλο πρόγραμμα να υλοποιήσουμε. Η Περιφέρεια διαχειρίζεται σημαντικούς πόρους κι έχει τα χρήματα στο ταμείο. Και παλιά υπήρχε προγραμματισμός, αλλά τα χρήματα ήταν αριθμοί στα χαρτιά. Σήμερα βρίσκονται στο ταμείο και μας δίνουν τη δυνατότητα να τα αξιοποιήσουμε με γρήγορες διαδικασίες. Το 2018 θα είναι μια χρονιά δημιουργική» πρόσθεσε ο κ. Κατσιφάρας.

Ένα σημαντικό θέμα που συζητήθηκε και ανησυχεί και τις δύο πλευρές είναι το μεγάλο ύψος των εκπτώσεων. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να κατατεθούν προτάσεις για το θέμα. Οι μεγάλες εκπτώσεις έχουν σοβαρές συνέπειες στους πόρους που μένουν στην περιοχή μας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη η Εκτελεστική Γραμματέας Διονυσία Μαράτου, ο Δημήτρης Καραβίδας Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών, ο πρόεδρος του Συλλόγου Διπλωματούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Πάτρας Πέτρος Μαντάς, ο αντιπρόεδρος Βασίλης Γαλάνης και η γενική γραμματέας Φωτεινή Μπούσιου.