Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019
Ροή ενημέρωσης:
Τρίτη, 27 Μάρτιος 2018 11:19

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα με το νέο Λιμενάρχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών

Το νέο Λιμενάρχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών υποδέχθηκε σήμερα, Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, στο γραφείο του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Τον Πλοίαρχο Λιμενικού Σώματος Δρόσο Ρεΐζη, που ανέλαβε πρόσφατα καθήκοντα στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών, συνόδευε ο απερχόμενος Λιμενάρχης, Πλοίαρχος Λ.Σ. Δημήτρης Κυριακουλόπουλος (αναλαμβάνει επιτελικά καθήκοντα στον Πειραιά) και ο Υπολιμενάρχης, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Κωνσταντίνος Κορίζης.

«Το Λιμάνι της Πάτρας είναι μοχλός ανάπτυξης για την περιοχή. Πρέπει να προστατευθεί και να παραμείνει ασφαλές για όλους τους χρήστες του», σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας.

Ευχαριστώντας παράλληλα τον κ. Κυριακουλόπουλο για την προσφορά του στην εύρυθμη λειτουργία του Λιμανιού της Πάτρας, ευχόμενος επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Από την πλευρά του ο απερχόμενος Κεντρικός Λιμενάρχης ευχαρίστησε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την έμπρακτη συμβολή της στις υποδομές του Λιμένα, με έργα που ενισχύουν την ασφάλειά του.

Συνεχίζοντας ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε τη συμβολή και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού και ενίσχυσης των υφιστάμενων υποδομών, που αναβαθμίζουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες του.

«Θα συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία μας, προκειμένου το Λιμάνι της Πάτρας να αναπτυχθεί περαιτέρω. Θα είμαστε σύμμαχος στην δουλειά σας», ανέφερε προς το νέο Λιμενάρχη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και του ευχήθηκε γόνιμη και παραγωγική θητεία.

Ο κ. Ρεΐζης διαβεβαίωσε για την επέκταση της συνεργασίας. Αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στο έργο μας και θα κάνουμε κάθε τι δυνατό για να βοηθήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση».

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και για το μεταναστευτικό, για το οποίο ο κ. Κατσιφάρας υπογράμμισε τη συμβολή του στελεχιακού δυναμικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών στην όσο το δυνατόν αποσυμφόρηση του προβλήματος στην παραλιακή ζώνη.

«Το νέο Λιμάνι της Πάτρας είναι ένα πραγματικό στολίδι. Ωστόσο δεν είχε τις υποδομές για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που δημιουργήθηκε με την έλευση των μεταναστών. Όμως τόσο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όσο και η διοίκηση του ΟΛΠΑ, έδειξαν έγκαιρα αντανακλαστικά για να προστατευθούν οι χώροι του, με την προμήθεια επιπλέον εξοπλισμού», υπογράμμισε ο απερχόμενος Λιμενάρχης κ. Κυριακουλόπουλος.

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 30 Μάρτιος 2018 16:27