Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021
Ροή ενημέρωσης:
Δευτέρα, 10 Φεβρουάριος 2014 16:29

Ενημερωτική εκδήλωση για το Ηλεκτρονικό Καλάθι Προϊόντων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Μια σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων κατά τις οποίες οι αγρότες, οι παραγωγοί και οι συλλογικοί φορείς θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για το τι θα περιλαμβάνει το Ηλεκτρονικό Καλάθι Προϊόντων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, εγκαινιάζει μεθαύριο Τετάρτη, η Περιφέρεια, με την πρώτη συνάντηση να πραγματοποιείται στο Αγρίνιο.

Συγκεκριμένα, η ενημερωτική εκδήλωση που αφορά στο έργο «Ηλεκτρονικό Καλάθι Προϊόντων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014 με ώρα έναρξης 17:30 στο Αγρίνιο στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας (Παπαστράτου 53 και Σμύρνης 1).

Στόχος των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Π.Δ.Ε., είναι η ενημέρωση των συλλογικών φορέων του αγροτικού τομέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το αντικείμενο του έργου, το οποίο αφορά στο σχεδιασμό και στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών για την υποστήριξη του «Καλαθιού» των τοπικών αγροτικών και μεταποιητικών προϊόντων της Δυτικής Ελλάδας και των μονάδων του κλάδου (παραγωγοί, φορείς πιστοποίησης, αγροτικές ενώσεις, επιχειρήσεις).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την παρουσίαση του έργου «Ηλεκτρονικό Καλάθι Προϊόντων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», επίδειξη της διαδικτυακής πλατφόρμας και ηλεκτρονικών υπηρεσιών του έργου και συζήτηση – ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών με τους συλλογικούς φορείς του αγροτικού τομέα.

Ουσιαστικά, το «Καλάθι Προϊόντων της Περιφέρειας» είναι μια πρωτοβουλία με στόχο την τόνωση της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, την ανταγωνιστικότητα και την πιστοποίηση των προϊόντων, την σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με την μεταποίηση και την ενίσχυση των εξαγωγών.

Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η πρωτοβουλία αυτή κρίνεται ως μείζονος σημασίας και ως εκ τούτου, εξειδικεύτηκε σε συγκεκριμένο Επιχειρησιακό Σχέδιο με τίτλο «Καλάθι Προϊόντων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Το σχέδιο περιλαμβάνει ενέργειες οι οποίες έχουν σκοπό να δημιουργήσουν ένα παραγωγικό και διατροφικό χάρτη από χαρακτηριστικά προϊόντα, τα οποία θα είναι: ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα βασισμένα στην ισχυρή ταυτότητα και φήμη της περιοχής, και συνήθη τοπικά προϊόντα που βασίζονται σε συγκεκριμένες μεθόδους παραγωγής, η ποιότητα και η φήμη των οποίων οφείλονται σε σημαντικό βαθμό στην γεωγραφική τους προέλευση.

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου θα παρουσιαστεί το «Ηλεκτρονικό Καλάθι Προϊόντων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα».