//
Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Τετάρτη, 10 Απρίλιος 2013 16:36

Χάρτης Δράσεων Let’s do it Greece 2013 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

apostolis-katsifaras-indexΦίλες και Φίλοι,

Το Περιβάλλον και η προστασία του είναι ένα μείζον θέμα καθώς επηρεάζει τη ζωή μας, τόσο ως κοινωνία στο σύνολό της, όσο και τον καθένα από εμάς μεμονωμένα.

Τις προηγούμενες δεκαετίες, τα Κράτη και ιδιαίτερα οι μεγάλες οικονομικές δυνάμεις δημιούργησαν, στο βωμό της ανάπτυξης, εκρηκτικά περιβαλλοντικά προβλήματα, τα οποία σήμερα, απαιτούν επειγόντως, λύση.

Όμως, κι εμείς, ως χώρα, ως περιοχή και ως πολίτες έχουμε επιμερισμένα τις δικές μας ευθύνες.

Έχει έλθει πλέον η στιγμή να αναθεωρήσουμε τρόπο σκέψης και να επανεξετάσουμε τη συμπεριφορά μας, αποκτώντας μια πιο «πράσινη» συνείδηση, που μπορεί να οδηγήσει στη βελτίωση της ανθρώπινης ευημερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, ενώ παράλληλα μειώνει σημαντικά τους κινδύνους του περιβάλλοντος και της οικολογικής υποβάθμισης.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει και συμμετέχει ενεργά στην «Let’s Do it Greece 2013», το ελληνικό σκέλος της Διεθνούς Εθελοντικής Καμπάνιας «Let’s Do it World», που αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη και την πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια διεθνώς, με συμμετοχή 96 χωρών και 7 εκατομμύρια εθελοντών.

Στους σημερινούς δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, ο Εθελοντισμός μας δίνει την ευκαιρία για μια διαφορετική στάση απέναντι στη ζωή, να αντλήσουμε δύναμη, αισιοδοξία, εμπιστοσύνη, ελπίδα και να βρούμε αξίες, ιδανικά, οράματα που έχουμε λησμονήσει εδώ και καιρό.

Για αυτό καλούμε τις ομάδες πολιτών, τους Δήμους, τα σχολεία, τις εθελοντικές οργανώσεις, τα αθλητικά σωματεία, τους Φορείς και τις επιχειρήσεις της περιοχής μας, να ενεργοποιηθούν και να αναλάβουν εθελοντική δράση.

Οι δράσεις που θα γίνουν στην Περιφέρειά μας την Κυριακή, 14 Απριλίου 2013, που έχει οριστεί ως ημερομηνία της πανελλαδικής καμπάνιας του «Let’s Do It Greece 2013», καταγράφονται.

Δηλώστε μας τη δράση καθαρισμού που προγραμματίζετε ώστε να συμπεριληφθεί στον επισυναπτόμενο Χάρτη Δράσεων της Δυτικής Ελλάδας ή επιλέξτε να συμμετάσχετε σε κάποια από τις ήδη προγραμματισμένες δράσεις που περιλαμβάνονται στο Χάρτη, επικοινωνώντας με τον υπεύθυνο που αναφέρεται στην περιγραφή της δράσης.

Όλοι μαζί να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια πιο όμορφη και πιο καθαρή Δυτική Ελλάδα και να φωνάξουμε δυνατά: «Let do it World, Let’s do it Greece, Let’s do it Δυτική Ελλάδα».

Απόστολος Κατσιφάρας
Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας


Δείτε το Χάρτη Δράσεων σε νέο παράθυρο.

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 11 Απρίλιος 2013 13:01