Κυριακή, 05 Μαΐου 2024
Ροή ενημέρωσης:
Σάββατο, 05 Οκτώβριος 2013 19:29

Διευκρινήσεις τεύχους διακήρυξης για τον ανοικτό διεθνή διαγωνισμό του Yποέργου 1 Ανάπτυξη αποθήκης δεδομένων (Data Warehouse) της ΠΔΕ

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τις διευκρινήσεις επί των ερωτήσεων που υποβλήθηκαν σχετικά με την διακήρυξη για τον διεθνή ανοικτό διαγωνισμό του υποέργου 1 "Ανάπτυξη αποθήκης δεδομένων (Data Warehouse) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ηλεκτρονικές υπηρεσίες προγραμματισμού και ανάλυσης της περιφερειακής στρατηγικής για τη βιώσιμη ανάπτυξη» της ομώνυμης Πράξης με Αριθμό Διακήρυξης 223312/741. (μετάβαση στη σχετική διακήρυξη).

 (κλικ σε κάθε ερώτηση για να εμφανιστεί η απάντηση, εναλλακτικά μεταφορτώστε όλες τις απαντήσεις σε μορφή αρχείου pdf.)

Μέρος Α: Αντικείμενο και Προδιαγραφές Έργου

Απάντηση 1:

Η απαίτηση για ύπαρξη κέντρου τεχνικής υποστήριξης στην Ελλάδα το οποίο να απασχολεί τουλάχιστον έναν μηχανικό εξειδικευμένο και πιστοποιημένο από κάθε κατασκευαστή του παρεχόμενου εξοπλισμού, αφορά μόνο τον εξοπλισμό υψηλής σημασίας, ο οποίος περιλαμβάνει servers και access points του έργου, όπως αναφέρεται και στην επόμενη παράγραφο στην ίδια σελίδα.

 

Απάντηση 2:

Εφόσον ο υπό επισκευή/αντικατάσταση εξοπλισμός δεν επηρεάζει την ομαλή λειτουργία του συστήματος στα επιθυμητά επίπεδα υψηλής ασφάλειας, διαθεσιμότητας και υψηλής ανοχής σε σφάλματα, όπως προδιαγράφονται στην προκήρυξη του έργου, τότε ο χρόνος απόκρισης είναι τέσσερις (4) ώρες από την αναγγελία της βλάβης και ο χρόνος αποκατάστασης είναι μέσα στην επόμενη εργάσιμη ημέρα. Στην περίπτωση που η βλάβη επηρεάζει την ομαλή λειτουργία του συστήματος στα επιθυμητά επίπεδα υψηλής ασφάλειας, διαθεσιμότητας και υψηλής ανοχής σε σφάλματα, τότε ο χρόνος αποκατάστασης είναι (4) ώρες από την αναγγελία της βλάβης.

 

Απάντηση 3:

Διευκρινίζεται ότι η αποκατάσταση σφαλμάτων (bug) και διορθωτικές εκδόσεις (patch/fix) αφορά στο τυποποιημένο - συστημικό λογισμικό. Η δε αποκατάσταση σφαλμάτων (bugs) του λογισμικού που θα αναπτυχτεί στο πλαίσιο του έργου, είναι μια (1) ημερολογιακή εβδομάδα.

 

Απάντηση 4:

Η απαίτηση αυτή αφορά τις Υπηρεσίες Εγγύησης «Καλής Λειτουργίας» και πρέπει να καλυφθεί από τον Υποψήφιο Ανάδοχο, ο οποίος έχει και την πλήρη ευθύνη της υλοποίησης, ολοκλήρωσης και καλής εκτέλεσης του έργου.

 

Απάντηση 5:

Η Αναθέτουσα Αρχή διευκρινίζει ότι δεν υπάρχουν πηγές δεδομένων που δεν έχουν αναφερθεί και περιέχουν μεγάλους όγκους (της τάξης των TBs). Οι πηγές δεδομένων που κρίνονται ως ελάχιστες για τη διαστασιολόγηση του έργου από τον Υποψήφιο Ανάδοχο, έχουν παρατεθεί στη διακήρυξη του έργου. Όπως αναφέρεται στη ενότητα Α.3.4.3. στη σελ. 41 της διακήρυξης, η πλήρης καταγραφή των δεδομένων των εσωτερικών και εξωτερικών συστημάτων – πηγών θα ξεκαθαριστεί πλήρως κατά την φάση της Μελέτης Εξειδίκευσης τεχνικών προδιαγραφών του Έργου.

Επιπλέον στην ίδια στη ενότητα Α.3.4.3. αναφέρεται: «Το σύστημα αποθήκευσης δεδομένων αποτελεί δυναμικό σύστημα, του οποίου οι απαιτήσεις και λειτουργίες αναμένεται να διογκωθούν στο μέλλον. Δεδομένων των διαστάσεων της επένδυσης που γίνεται με το παρόν έργο, όπως αυτές προδιαγράφονται στον πίνακα C.3.3, εξασφαλίζεται η επεκτασιμότητα του συστήματος, διατηρώντας το τυχόν μελλοντικό κόστος αναβάθμισης σε λογικά πλαίσια.»

 

Απάντηση 6:

Οι Βάσεις Δεδομένων των τριών (3) Επιμελητηρίων της Δυτικής Ελλάδας είναι Oracle.

 

Απάντηση 7:

Το κείμενο της διακήρυξης περιλαμβάνει τα απαιτούμενα στοιχεία για τη διαστασιολόγηση του έργου από τον Υποψήφιο Ανάδοχο. Η πλήρης καταγραφή των δεδομένων σχετικά με τον αριθμό πινάκων, τον αριθμό εγγραφών, το μέγεθος σε GB και η εκτιμώμενη ετήσια αύξηση σε GB των βάσεων δεδομένων της ΚτΠ Α.Ε., της ΕΛ.ΣΤΑΤ, του Υπουργείου Υγείας – 6η Υγειονομική Περιφέρεια και των Επιμελητηρίων Δυτικής Ελλάδας είναι αντικείμενο της υλοποίησης του έργου από τον Υποψήφιο Ανάδοχο και θα ξεκαθαριστεί πλήρως κατά τη φάση της Μελέτης Εξειδίκευσης τεχνικών προδιαγραφών του Έργου.

 

Απάντηση 8:

Το εν λόγω πιστοποιητικό συμμόρφωσης θα πρέπει να υποβληθεί στο Φάκελο Δικαιολογητικών.

 

Μέρος Β: Γενικοί και Ειδικοί Όροι

Απάντηση 9:

Σε περίπτωση που ο Υποψήφιος Ανάδοχος προτίθεται να αναθέσει τμήμα του έργου υπεργολαβικά σε εταιρία ή φορέα του εξωτερικού, διευκρινίζεται ότι επιτρέπεται η σύνταξη της δήλωσης συνεργασίας στην ελληνική γλώσσα, αρκεί να είναι υπογεγραμμένη από τον νόμιμο εκπρόσωπο καθώς και σφραγισμένη με την επίσημη σφραγίδα της εταιρείας ή του φορέα του εξωτερικού.

 

Απάντηση 10:

Διευκρινίζεται ότι η συμμετοχή του Επιστημονικού Υπευθύνου Έργου (ΕΥΕ) σε ένα τουλάχιστον ολοκληρωμένο έργο Επιχειρηματικής αφορά κατ' ελάχιστον τη συμμετοχή του σε εκπόνηση μελέτης ή υλοποίηση αυτοτελούς έργου ή τμήματος ευρύτερου έργου σχετικά με τον σχεδιασμό ή/και ανάπτυξη συστήματος Επιχειρηματικής Ευφυΐας για φορέα του Δημοσίου ή/και ευρύτερου δημόσιου τομέα και αποτελεί την ελάχιστη απαίτηση για τον Επιστημονικό Υπεύθυνο του Έργου.

 

Απάντηση 11:

Η επαγγελματική εμπειρία αποδεικνύεται από τα αντίγραφα των πτυχίων και τα αποδεικτικά επαγγελματικής εμπειρίας των μελών της ομάδας έργου, τα οποία θα πρέπει να προσκομιστούν.

Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση που δεν προσκομιστούν τα αποδεικτικά επαγγελματικής εμπειρίας, απαιτείται να προσκομιστεί Υπεύθυνη Δήλωση υπογεγραμμένη από το νόμιμο εκπρόσωπο του υποψήφιου αναδόχου, στην οποία θα αναφέρεται ότι τα στοιχεία που αναγράφονται στα βιογραφικά σημειώματα του μόνιμου προσωπικού είναι αληθή. Για την περίπτωση που στην ομάδα έργου συμμετέχουν εξωτερικοί συνεργάτες και δεν προσκομιστούν αποδεικτικά επαγγελματικής εμπειρίας, στην Υπεύθυνη Δήλωση συνεργασίας τους θα πρέπει να συμπεριλάβουν και τον παραπάνω όρο.

 

Απάντηση 12:

Ίδια ως η Απάντηση 10.

 

Απάντηση 13:

Ίδια ως η Απάντηση 11.

 

Απάντηση 14:

Διευκρινίζεται ότι με την φράση «ή άλλα έγγραφα», ως αυτά νοούνται και οι Υπεύθυνες Δηλώσεις του υποψηφίου αναδόχου και των υπεργολάβων αυτού, στις οποίες θα δηλώνεται ρητά η υπαλληλική σχέση του κάθε μέλους της Ομάδας Έργου με τον υποψήφιο ανάδοχο (εταιρεία - φορέα).

 

Απάντηση 15:

Σύμφωνα με την Διακήρυξη ο Υπεύθυνος Έργου πρέπει να είναι πλήρους απασχόλησης καθ' όλη τη διάρκεια του έργου. Ως πλήρης απασχόληση νοείται η συμμετοχή του Υπευθύνου Έργου σε όλες τις φάσεις του έργου. Ο χρόνος των πραγματικών και πλήρων ανθρωπομηνών του πρέπει να κατανέμεται σε κάθε φάση του έργου.

 

Απάντηση 16:

Ίδια ως η Απάντηση 11.

 

Απάντηση 17:

Ίδια ως η Απάντηση 10.

 

Απάντηση 18:

Ίδια ως η Απάντηση 11.

 

Απάντηση 19:

Ίδια ως η Απάντηση 11.

 

Μέρος Γ: Υποδείγματα και Πίνακες Συμμόρφωσης

Απάντηση 20:

Η Απαίτηση «ΝΑΙ» για την προδιαγραφή 4.18 του Πίνακα «C3.2 Πίνακα Εξοπλισμού» αλλάζει σε «ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ».

 

Ερώτηση 21: Σχετικά με τον τρόπο διασύνδεσης του SAN έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
- Στο Παράρτημα Α, Α3.6 Λειτουργικά Χαρακτηριστικά Εξοπλισμού, σελίδα 56, αναφέρεται «Επίσης προβλέπεται σύστημα αποθήκευσης Storage, με διαθεσιμότητα τουλάχιστον 10ΤΒ και διασύνδεση με μεταγωγέα οπτικής ίνας (fiber switch)»
- Στο Παράρτημα Γ, σελ. 18, στην προδιαγραφή 10.1.4 ζητείται «Σύστημα αποθήκευσης τύπου SAN iSCSI υψηλής διαθεσιμότητας (redundant) ή ισοδύναμο ή ανώτερο».
- Στο Παράρτημα Γ, σελ. 18, στην προδιαγραφή 10.2.2 ζητείται να αναφερθεί ο Μέγιστος Αριθμός υποστηριζόμενων θυρών iSCSI.
- Στο παράρτημα Γ, στον πίνακα εξοπλισμού C3.2 παρατηρούμε ότι δεν ζητούνται μεταγωγείς ενοποιημένου δικτύου.
Παρακαλούμε να μας διευκρινίσετε:
- Ο τρόπος διασύνδεσης του SAN είναι GbE iSCSI;
- Υπάρχουν μεταγωγείς ενοποιημένου δικτύου ή είναι αντικείμενο άλλου διαγωνισμού; Σε περίπτωση που υπάρχουν ποιος είναι ο κατασκευαστής και το μοντέλο αυτών των μεταγωγέων;

Απάντηση 21:

Ο τρόπος διασύνδεσης του SAN είναι αντικείμενο της προσφοράς του κάθε υποψήφιου αναδόχου. Τα απαιτούμενα switches θα διατεθούν από την Αναθέτουσα Αρχή, υποστηρίζουν διασύνδεση GbE iSCSI και δεν αποτελούν μέρος της προσφοράς του υποψηφίου αναδόχου.

 

Απάντηση 22:

Η Αναθέτουσα Αρχή δεν μπορεί να επεισέλθει σε διευκρινήσεις που υποδεικνύουν τον τρόπο που θα πρέπει να συνθέσει ο Υποψήφιος Ανάδοχος την Τεχνική του Λύση.

 

Απάντηση 23:

Τα απαιτούμενα switches θα διατεθούν από την Αναθέτουσα Αρχή.

 

Ερώτηση 24: Στην Διακήρυξη του Έργου στο Τμήμα Γ και σχετικά με τον Πίνακα C3.2 Πίνακας Εξοπλισμού, Παράγραφο 1.5, σύμφωνα με την οποία απαιτείται:
ο εξοπλισμός να έχει ανακοινωθεί τους τελευταίους 12 μήνες
Με δεδομένο πως οι τελευταίας γενεάς σύγχρονοι επεξεργαστές του κατασκευαστή Intel, οικογένειας E5:
- Αντικαθιστούν τις οικογένειες Xeon 5500 και 5600,
- Υπερκαλύπτουν τις ζητούμενες προδιαγραφές
- Έχουν χρόνο ανακοίνωσης στο πρώτο τρίμηνο του έτους 2012, όπου και οι περισσότεροι κατασκευαστές ανανέωσαν τα προϊόντα τους ώστε να υποστηρίξουν τους συγκεκριμένους επεξεργαστές,
παρακαλούμε όπως διευκρινιστεί εάν ο χρόνος ανακοίνωσης των 24 μηνών είναι αποδεκτός προκειμένου να αντικατοπτρίζει ρεαλιστικές συνθήκες ή εναλλακτικά να μας διευκρινίσετε εάν σύγχρονα μοντέλα με χρόνο ανακοίνωσης εντός του πρώτου τριμήνου του 2012 ή νεότερα, θα γίνουν αποδεκτά.

Απάντηση 24:

Σύγχρονα μοντέλα με χρόνο ανακοίνωσης εντός του πρώτου τριμήνου του 2012 ή νεότερα, θα γίνουν αποδεκτά.

 

Απάντηση 25:

Ο πίνακας συμμόρφωσης στην προδιαγραφή 2.1 είναι σαφής και δεν χρήζει διευκρίνησης. Η Αναθέτουσα Αρχή δεν μπορεί να επισέλθει σε διευκρινήσεις που υποδεικνύουν τον τρόπο που θα πρέπει να συνθέσει ο Υποψήφιος Ανάδοχος την Τεχνική του Λύση.

 

Απάντηση 26:

Το αίτημα για προσφορά νεότερων και πιο σύγχρονων επεξεργαστών γίνεται αποδεκτό με την προϋπόθεση αυτοί να έχουν καλύτερη απόδοση από αυτούς που έχουν καταργηθεί.

 

Απάντηση 27:

Τα τεύχη της διακήρυξης σε αυτό το σημείο δεν χρήζουν διευκρίνισης. Η Αναθέτουσα Αρχή δεν μπορεί να υπεισέλθει σε διευκρινήσεις που υποδεικνύουν τον τρόπο που θα πρέπει να συνθέσει ο Υποψήφιος Ανάδοχος την Τεχνική του Λύση.

 

Απάντηση 28:

Ίδια ως η Απάντηση 26.

 

Απάντηση 29:

Στις προδιαγραφές 3.1 και 3.3 του πίνακα C3.2 «Πίνακας Εξοπλισμού» σελ. 15 ορίζονται οι ελάχιστες απαιτήσεις των εν λόγω προδιαγραφών. Ο Υποψήφιος Ανάδοχος καλείται να διαμορφώσει τη λύση του λαμβάνοντας υπόψη τα αναφερόμενα όρια.

 

Απάντηση 30:

Κάθε πρόταση που διατηρεί τη λειτουργικότητα της λύσης είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή. Η Αναθέτουσα Αρχή δεν μπορεί να υπεισέλθει σε διευκρινήσεις που υποδεικνύουν τον τρόπο που θα πρέπει να συνθέσει ο Υποψήφιος Ανάδοχος την Τεχνική του Λύση.

 

Απάντηση 31:

Κάθε πρόταση που διατηρεί τη λειτουργικότητα της λύσης είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή. Η Αναθέτουσα Αρχή δεν μπορεί να υπεισέλθει σε διευκρινήσεις που υποδεικνύουν τον τρόπο που θα πρέπει να συνθέσει ο Υποψήφιος Ανάδοχος την Τεχνική του Λύση.

 

Απάντηση 32:

Κάθε πρόταση που διατηρεί τη λειτουργικότητα της λύσης είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή. Η Αναθέτουσα Αρχή δεν μπορεί να υπεισέλθει σε διευκρινήσεις που υποδεικνύουν τον τρόπο που θα πρέπει να συνθέσει ο Υποψήφιος Ανάδοχος την Τεχνική του Λύση.

 

Απάντηση 33:

Η Αναθέτουσα Αρχή διευκρινίζει ότι η αντίθεση οθόνης εκ παραδρομής αναφέρθηκε ως >=10.000:1. Οι προδιαγραφές 3.11 και 4.11 αλλάζουν σε «Αντίθεση οθόνης >=1.000:1»

 

Απάντηση 34:

Κάθε πρόταση που διατηρεί τη λειτουργικότητα της λύσης είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή. Η Αναθέτουσα Αρχή δεν μπορεί να υπεισέλθει σε διευκρινήσεις που υποδεικνύουν τον τρόπο που θα πρέπει να συνθέσει ο Υποψήφιος Ανάδοχος την Τεχνική του Λύση.

 

Απάντηση 35:

Κάθε πρόταση που διατηρεί τη λειτουργικότητα της λύσης είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή. Η Αναθέτουσα Αρχή δεν μπορεί να υπεισέλθει σε διευκρινήσεις που υποδεικνύουν τον τρόπο που θα πρέπει να συνθέσει ο Υποψήφιος Ανάδοχος την Τεχνική του Λύση.

 

Απάντηση 36:

Κάθε Energy Efficiency Πιστοποιητικό είναι αποδεκτό από την Αναθέτουσα Αρχή.

 

Απάντηση 37:

Ίδια ως η Απάντηση 30.

 

Απάντηση 38:

Ίδια ως η Απάντηση 31.

 

Απάντηση 39:

Ίδια ως η Απάντηση 32.

 

Απάντηση 40:

Ίδια ως η Απάντηση 33.

 

Απάντηση 41:

Ίδια ως η Απάντηση 34.

 

Απάντηση 42:

Ίδια ως η Απάντηση 35.

 

Απάντηση 43:

Ίδια ως η Απάντηση 36.

 

Απάντηση 44:

Ίδια ως οι Απαντήσεις 24 και 26.

 

Απάντηση 45:

Η δημιουργία κύβων με μοντέλα OLAP είναι βασικό συστατικό όλων των μεγάλων υλοποιήσεων Αποθηκών Δεδομένων προκειμένου να μπορεί να γίνει αποτελεσματική ανάλυση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο και δεν αποτελεί φωτογραφική απαίτηση, καθώς υποστηρίζεται από δεκάδες λύσεις εμπορικού & ανοιχτού λογισμικού και είναι βασικό συστατικό παρόμοιων υλοποιήσεων εδώ και δεκαετίες. Είναι λοιπόν απόλυτη δικαιολογημένη η απαίτηση του προσφερόμενου λογισμικού να υποστηρίζει α) Δημιουργία μοντέλων OLAP και β) Δημιουργία αναφορών & dashboards που, ανάμεσα σε άλλες πηγές δεδομένων, να μπορούν να διαβάζουν και τα δεδομένα των μοντέλων OLAP.

Η διακήρυξη έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση χωρίς να έχει υποβληθεί κανένα σχόλιο για την εν λόγω προδιαγραφή.

 

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 07 Οκτώβριος 2013 16:22
  • Αιτήσεις & Λίστες αναμονής ιατρικών ειδικοτήτων

    Έναρξη λειτουργίας ηλεκτρονικού portal από τις 12/05/2023 για την υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών ιατρών προς ειδίκευση στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. Γ4δ/Γ.Π.οικ.44946/14-07-2020 Υπουργική Απόφαση.

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε δείτε τις παρακάτω ΟΔΗΓΙΕΣ.

    Σύσταση, μετονομασία, καθορισμός χρόνου και περιεχόμενο άσκησης ιατρικών ειδικοτήτων (ενιαίων και μη) ΦΕΚ 4138/Β'/20-09-2018

    eisodos

     


    Συγκεντρωτικός Πίνακας Ειδικοτήτων στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Π.Δ.Ε.

    Γ.Π.Ν. Πατρών "Παναγία Η Βοήθεια" (Ρίο)

    Γ.Ν. Πατρών "Ο 'Αγιος Ανδρέας"

    Γ.Ν. Παίδων Πατρών (Καραμανδάνειο)

    Γ.Ν. Ανατολικής Αχαΐας

    Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας

    Γ.Ν. Ηλείας


     

    ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ 

    Σας υπενθυμίζουμε ότι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέσω email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή ταχυδρομικά: Δ/νση Δημόσιας Υγείας ΠΔΕ, Τμήμα Υπηρεσιών & Επαγγελμάτων Υγείας, Π.Π. Γερμανού 98, Πάτρα, ΤΚ 26225 ή δια ζώσης (αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο): Πάτρα, Π.Π. Γερμανού 98, ισόγειο, γραφείο 1, 

    ΜΟΝΟ για τις ακόλουθες εξαιρέσεις:

    1) Για όσους δεν διαθέτουν ΑΦΜ ή/και ΑΜΚΑ

    2) Για αιτήσεις υπεράριθμων (για λόγους υγείας και για αθλητές πτυχιούχους ιατρικής σχολής)

    Αίτηση για ειδικότητα
    Υπεύθυνη δήλωση ειδικότητας
    Οδηγίες και δικαιολογητικά

    Σημείωση:

    -Για αίτηση καταχώρησης ειδικότητας παρακαλούμε να αποστέλλετε κατά προτίμηση στο email μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. την αίτηση, την υπεύθυνη δήλωση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σκαναρισμένα.

    -Για αίτηση διαγραφής από σειρά προτεραιότητας ειδικότητας παρακαλούμε να αποστέλλετε κατά προτίμηση στο email μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. υπεύθυνη δήλωση (θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής) δηλώνοντας την ειδικότητα και το νοσοκομείο από το οποίο επιθυμείτε τη διαγραφή σας.

     


Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την πλοήγησή σας σε αυτόν. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο αποδέχεστε την αποθήκευση των cookies στη συσκευή σας. Λεπτομέρειες για την Πολιτική Ιδιωτικότητας στο σύνδεσμο privacy policy.

Αποδέχομαι τα cookies από αυτόν τον ιστότοπο.