Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Παρασκευή, 13 Σεπτέμβριος 2019 00:42

Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου: Ανδρέας Φίλιας

Ανδρέας Φίλιας - Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Γεννήθηκε στη Αθήνα. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Είναι εκπαιδευτικός στην Α/θμια Εκπαίδευση με 30 χρόνια υπηρεσίας. Πτυχιούχος της Αρσακείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Πατρών, του Παιδαγωγικού τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών, του Διδασκαλείου Πανεπιστημίου Πατρών (Μετεκπαίδευση) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Σπουδές στην εκπαίδευση).

Έχει πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας, «The progressive english group diploma in English» και «Tie interactive english» (Β2). Πιστοποιημένος στη χρήση ΗΥ, Ευρωπαϊκό δίπλωμα κατάρτισης στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές (ECDL) και Πιστοποίηση δεξιοτήτων και γνώσεων στις τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνιών ΥΠΕΠΘ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ».

Από το 2004 έχει διατελέσει Διευθυντής στο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Βραχναιίκων, στο 25ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών και στο 61ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών. Έχει διατελέσει Αναπληρωτής Αιρετός ΠΥΣΠΕ Νομού Αχαΐας από το 2002 έως το 2006 καθώς και Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, Αντιπρόσωπος στη Δ.Ο.Ε. και Αντιπρόσωπος στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από το 2000-2018. Γραμματέας του Συλλόγου Μετεκπαιδευομένων του Διδασκαλείου Πανεπιστημίου Πατρών το 1999-2000 και Πρόεδρος του Συλλόγου Μετεκπαιδευομένων του Διδασκαλείου Πανεπιστημίου Πατρών το 2000-2001.

Είναι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πατρέων από το 2014 έως σήμερα και έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος Παιδείας Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Πατρέων, Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πατρέων, Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πατρέων, μέλος Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Πατρέων, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνικός Οργανισμού Δήμου Πατρέων», μέλος Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Πατρέων, μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Πατρέων, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας» και εκπρόσωπος Δημοτικού.

Στις Περιφερειακές Εκλογές του 2019 εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος Αχαΐας με την παράταξη του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη «Όλα από την Αρχή». Τον Σεπτέμβριο του 2019, ορίστηκε εντεταλμένος σύμβουλος με αντικείμενο το Συντονισμό των Εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 και Βοηθός Περιφερειάρχη.

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 17 Ιανουάριος 2022 10:59