Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024
Ροή ενημέρωσης:
Τρίτη, 29 Σεπτέμβριος 2020 16:42

Στα 429.238.747,66 ευρώ (174 έργα) το συνολικό πρόγραμμα της Π.Δ.Ε. & παρουσίαση των έργων της Π.Ε. Ηλείας - Ν. Φαρμάκης: «Στόχος μας είναι κάθε χρόνο να εντάσσονται και να ολοκληρώνονται ώριμα έργα, ώστε και νέα έργα να παίρνουν σειρά»

«Θέλουμε έργα που να γίνονται άμεσα και να προσφέρουν άμεσο αποτέλεσμα. Γιατί τα έργα δεν αποτελούν πολιτική προεκλογικών σκοπιμοτήτων. Και εμείς δεν σπεύδουμε στο τέλος της θητείας μας να προσφέρουμε υποσχέσεις εκατομμυρίων, αλλά στην αρχή της, να διαθέσουμε πραγματικά εκατομμύρια για πραγματικά έργα».

Αυτά υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ευρισκόμενος σήμερα, Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, στην Ηλεία, όπου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, αμέσως μετά από συνάντηση που είχε με τις δημοτικές αρχές της περιοχής, προχώρησε σε ολοκληρωμένη αποτύπωση των έργων που έχουν ενταχθεί ή εγκριθεί ή πρόκειται να εγκριθούν το αμέσως επόμενο διάστημα για την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

«Στόχος μας είναι κάθε χρόνο να εντάσσονται και να ολοκληρώνονται ώριμα έργα, ώστε και νέα έργα να παίρνουν σειρά. Αν αυτό πετύχουμε, τότε στο τέλος της τετραετίας θα μπορούμε να έχουμε έργα που κυριολεκτικά θα αλλάξουν προς το καλύτερο τους Δήμους της Δυτικής Ελλάδας. Σήμερα, εδώ στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας που για εμάς αποτελεί τον πυρήνα της Γης της Φλόγας, έναν τόπο που έχει όλες τις δυνατότητες να εκτοξευθεί, κάνουμε την αρχή» τόνισε ο Περιφερειάρχης, που με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανάληψη καθηκόντων της νέας Περιφερειακής Αρχής, παρέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία για τη δουλειά που έγινε το προηγούμενο διάστημα και είχε ως αποτέλεσμα ένα συνολικό πρόγραμμα 174 έργων, προϋπολογισμού 429.238.747,66 ευρώ, για το σύνολο της Περιφέρειας.

Όπως ανέφερε ο κ. Φαρμάκης, τα 52 εξ αυτών είναι εγκεκριμένα και ενταγμένα (ή υπό έγκριση), τα 70 είναι προτεινόμενα έργα για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, 23 έργα είναι υπό ένταξη χρηματοδότησης από ΕΣΠΑ, 27 έργα είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, δύο έργα είναι υπό εξέταση για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ενώ υπάρχουν και οριζόντιες δράσεις, συνολικού προϋπολογισμού 26.000.000 ευρώ.

Παρουσιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο εργάστηκε η Περιφερειακή Αρχή κατά το προηγούμενο 12μηνο ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις ανατροπές και τις αλλαγές προτεραιοτήτων που επέφερε η πανδημία, σημειώνοντας ωστόσο πως αφενός δόθηκε η δυνατότητα ενίσχυσης του τοπικού συστήματος υγείας – γεγονός που αποτελεί μία «προίκα» και για τα επόμενα χρόνια – και αφετέρου, υπήρξε η ανάγκη ακόμα πιο ξεκάθαρου «οδικού χάρτη».

Για το λόγο αυτό επεσήμανε πως το 25% του συνολικού επιχειρησιακού προγράμματος διοχετεύθηκε σε δράσεις στήριξής της επιχειρηματικότητας και ότι έχει ενεργοποιηθεί πλέον το σύνολο του προγράμματος, σχεδόν τρία χρόνια πριν τη συμβατική του ολοκλήρωση, ενώ οι πληρωμές ξεπέρασαν πλέον το 30%.

Σε ό,τι αφορά το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ο κ. Φαρμάκης αναφέρθηκε σε εξοικονόμηση ύψους 95 εκ. ευρώ που επιτεύχθηκε μέσω της τακτοποίησης εκκρεμοτήτων του παρελθόντος σε 123 έργα και στην ένταξη 5 νέων έργων συντήρησης εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου και 4 νέων έργων συντήρησης υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων, συνολικής αξίας 125 εκ. ευρώ για την επόμενη τριετία. Επίσης, αναφέρθηκε στις δύο καινοτόμες δράσεις της Περιφέρειας, δηλαδή τη χρηματοδότηση των Μητροπόλεων για τη συντήρηση θρησκευτικών μνημείων με προϋπολογισμό 5 εκ. ευρώ αλλά και τη διασφάλιση μόνιμης χρηματοδότησης για την κάλυψη επειγουσών και έκτακτων αναγκών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

«Αντί να γεμίζουμε λίστες με προθέσεις που δεν μπορούν να υλοποιηθούν, συζητάμε με τους Δήμους, οριοθετούμε προτεραιότητες, ωριμάζουμε και μετά ζητάμε την ένταξή τους για χρηματοδότηση από τις δημόσιες επενδύσεις. Και έτσι με τον τρόπο αυτό εντάσσονται έργα που άμεσα παράγουν αποτελέσματα» τόνισε ο Περιφερειάρχης.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

Πριν τη Συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε με Δημάρχους της Π.Ε. Ηλείας. Στη διάρκεια της συνάντησης αναλύθηκε η υλοποίηση των έργων που από κοινού τέθηκαν σε προτεραιότητα. Όπως ανέφερε προκρίθηκαν 40 έργα που προτείνονται από τους όλους τους Δήμους. «Τα έργα αυτά, συνολικού προϋπολογισμού 48 εκ ευρώ, αποτελούν αποτέλεσμα κοινής μας δράσης και προσπάθειας. Σχεδιασμός και μεθοδική δουλειά από τη δική μας πλευρά, αλλά και από την πλευρά των Δήμων. Τα έργα αυτά θα συμπληρωθούν από 31 έργα αρμοδιότητας των τεχνικών υπηρεσιών της ΠΔΕ συνολικού προϋπολογισμού περίπου 55 εκ ευρώ. Και όλα μαζί δημιουργούν την πρώτη κρίσιμη μάζα έργων της δικής μας θητείας, καταδεικνύοντας μία νέα φιλοσοφία ως προς την αξιοποίηση των πόρων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων αλλά και μία εντελώς διαφορετική νοοτροπία σε σχέση με το παρελθόν».

Ιδιαίτερη αναφορά ο κ. Φαρμάκης έκανε σε κρίσιμα ζητήματα που συνδέονται με την Π.Ε. Ηλείας, όπως η Πατρών - Πύργου, σημειώνοντας εμφατικά: «Το μήνυμα που στέλνουμε παντού είναι ένα: Τελειώνετε με τη γραφειοκρατία! Κάθε μέρα που περνάει χωρίς νέο αυτοκινητόδρομο είναι μια μέρα θρήνου και οδύνης», ενώ αναφέρθηκε και στον προγραμματισμό βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στον σημερινό δρόμο. «Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε η καρμανιόλα να πάψει να προκαλεί τραγωδίες, χωρίς ωστόσο να εγκαταλείπουμε ποτέ την πάγια θέση μας για έναν νέο και σύγχρονο αυτοκινητόδρομο… χθες!».

Επίσης, αναφέρθηκε στη συνεργασία που υπάρχει με τους Δήμους για την έλευση του φυσικού αερίου, την τεχνική βοήθεια που προσφέρεται προς τους Δήμους για την υλοποίηση έργων που κινδύνευαν να ναυαγήσουν, αλλά και στην αναμόρφωση και ενίσχυση του σχεδιασμού και του προϋπολογισμού για δράσεις Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης και Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. «Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσφατα προχωρήσαμε στην έγκριση μνημονίου συνεργασίας με το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και τον Οργανισμό ΔΙΑΖΩΜΑ για μια νέα ΟΧΕ που θα περιλαμβάνει τη διαμόρφωση ενός Αρχαιολογικού Πάρκου και θα σηματοδοτεί την ανάπλαση της Αρχαίας Ολυμπίας» πρόσθεσε ο κ. Φαρμάκης και επεσήμανε: «Οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας έχουν ανάγκη να απολαύσουν έργα που θα αναβαθμίσουν τον τόπο, που θα τον κάνουν πιο ελκυστικό για επενδύσεις και πιο όμορφο. Έχουν το δικαίωμα να αισθάνονται ίσοι με οποιονδήποτε πολίτη αυτής της χώρας σε θέματα όπως είναι η οδική ασφάλεια και οι σύγχρονες μεταφορές, η ενεργειακή επάρκεια, η ποιότητα του οικιστικού και φυσικού περιβάλλοντος και φυσικά, οι ευκαιρίες δουλειάς και προκοπής».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης απηύθυνε ευχαριστίες προς το σύνολο των στελεχών της Περιφέρειας, το σύνολο των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου και τους Δημάρχους της περιοχής, σημειώνοντας πως η «μαγεία» της αυτοδιοίκησης είναι η ενότητα που υπάρχει απέναντι στα προβλήματα του τόπου, πέρα και πάνω από πολιτικές και ιδεολογικές αφετηρίες. «Ο μεγαλύτερος πλούτος του τόπου μας είναι το έμψυχο δυναμικό του. Χωρίς αυτό, τίποτα δεν μπορεί να γίνει…» σημείωσε.

Μετά το τέλος της τοποθέτησης του Περιφερειάρχη, την αναλυτική παρουσίαση των έργων της Περιφερειακής Αρχής που αφορούν την Π.Ε. Ηλείας πραγματοποίησε ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Δημήτρης Καραβίδας.

Σημειώνεται ότι θα ακολουθήσουν αντίστοιχες παρουσιάσεις για τα έργα που υλοποιούνται ή προγραμματίζονται στις άλλες δύο Περιφερειακές Ενότητες και πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στο Μεσολόγγι (για την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας) και την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου στην Πάτρα (για την Π.Ε. Αχαΐας).

Ο πλήρης κατάλογος των έργων του Τεχνικού Προγράμματος της Π.Ε. Ηλείας επισυνάπτεται σε άλλο αρχείο.

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 29 Σεπτέμβριος 2020 16:53
 • Αιτήσεις & Λίστες αναμονής ιατρικών ειδικοτήτων

  Έναρξη λειτουργίας ηλεκτρονικού portal από τις 12/05/2023 για την υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών ιατρών προς ειδίκευση στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. Γ4δ/Γ.Π.οικ.44946/14-07-2020 Υπουργική Απόφαση.

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε δείτε τις παρακάτω ΟΔΗΓΙΕΣ.

  Σύσταση, μετονομασία, καθορισμός χρόνου και περιεχόμενο άσκησης ιατρικών ειδικοτήτων (ενιαίων και μη) ΦΕΚ 4138/Β'/20-09-2018

  eisodos

   


  Συγκεντρωτικός Πίνακας Ειδικοτήτων στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Π.Δ.Ε.

  Γ.Π.Ν. Πατρών "Παναγία Η Βοήθεια" (Ρίο)

  Γ.Ν. Πατρών "Ο 'Αγιος Ανδρέας"

  Γ.Ν. Παίδων Πατρών (Καραμανδάνειο)

  Γ.Ν. Ανατολικής Αχαΐας

  Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας

  Γ.Ν. Ηλείας


   

  ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ 

  Σας υπενθυμίζουμε ότι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέσω email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή ταχυδρομικά: Δ/νση Δημόσιας Υγείας ΠΔΕ, Τμήμα Υπηρεσιών & Επαγγελμάτων Υγείας, Π.Π. Γερμανού 98, Πάτρα, ΤΚ 26225 ή δια ζώσης (αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο): Πάτρα, Π.Π. Γερμανού 98, ισόγειο, γραφείο 1, 

  ΜΟΝΟ για τις ακόλουθες εξαιρέσεις:

  1) Για όσους δεν διαθέτουν ΑΦΜ ή/και ΑΜΚΑ

  2) Για αιτήσεις υπεράριθμων (για λόγους υγείας και για αθλητές πτυχιούχους ιατρικής σχολής)

  Αίτηση για ειδικότητα
  Υπεύθυνη δήλωση ειδικότητας
  Οδηγίες και δικαιολογητικά

  Σημείωση:

  -Για αίτηση καταχώρησης ειδικότητας παρακαλούμε να αποστέλλετε κατά προτίμηση στο email μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. την αίτηση, την υπεύθυνη δήλωση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σκαναρισμένα.

  -Για αίτηση διαγραφής από σειρά προτεραιότητας ειδικότητας παρακαλούμε να αποστέλλετε κατά προτίμηση στο email μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. υπεύθυνη δήλωση (θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής) δηλώνοντας την ειδικότητα και το νοσοκομείο από το οποίο επιθυμείτε τη διαγραφή σας.

   


Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την πλοήγησή σας σε αυτόν. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο αποδέχεστε την αποθήκευση των cookies στη συσκευή σας. Λεπτομέρειες για την Πολιτική Ιδιωτικότητας στο σύνδεσμο privacy policy.

Αποδέχομαι τα cookies από αυτόν τον ιστότοπο.