Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024
Ροή ενημέρωσης:
Πέμπτη, 10 Δεκέμβριος 2020 17:57

Αυγενάκης και Φαρμάκης υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για την ανάπλαση της Αγυιάς, την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚ Πάτρας και του Παπαχαραλάμπειου Ναυπάκτου

Στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προχώρησαν σήμερα, Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020, στην Πάτρα ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Πρόκειται για την επισφράγιση της συνεργασίας που ξεκίνησε στις αρχές του χρόνου με τη σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας που έθεσε τις βάσεις για την εύρυθμη λειτουργία σημαντικών αθλητικών εγκαταστάσεων σε Πάτρα και Ναύπακτο, ώστε να αποδοθούν στην τοπική κοινωνία ασφαλείς και λειτουργικοί χώροι άθλησης και αναψυχής.

Σκοπός της Προγραμματικής Σύμβασης είναι η αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Πατρών και του Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου Ναυπάκτου, μαζί φυσικά με την ανάπλαση του κολυμβητηρίου της Αγυιάς. Κύριος του έργου είναι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και Φορέας Υλοποίησης η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το έργο θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις. Αρχικά θα προσδιοριστούν με την εκπόνηση των απαραίτητων Μελετών οι ελλείψεις των εγκαταστάσεων και οι απαιτούμενες ενέργειες με σαφήνεια κι έπειτα θα υλοποιηθούν με νέα Προγραμματική Σύμβαση όλα τα απαιτούμενα έργα όπως θα προκύψουν.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα χρηματοδοτήσει το έργο (Α’ και Β’ φάση) μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Για την πρώτη φάση έχει ήδη εξασφαλιστείη πίστωση συνολικού ποσού 100.000 ευρώ.

Για τη δεύτερη φάση η Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης που προβλέπεται στην Προγραμματική Σύμβαση θα υποβάλει στη ΓΓΑ τα αποτελέσματα της Α’ φάσης και θα συνταχθεί προϋπολογισμός με στόχο την ολοκλήρωση των συνολικών έργωνγια την αδειοδότηση και ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων από τις αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Όπως ανέφερε ο κ. Αυγενάκης, το κόστος των Μελετών σε τιμές αγοράς θα έφτανε στο ύψος του 1,5 εκατ ευρώ. Ωστόσο, χάρη στη συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την αξιοποίηση των τεχνικών υπηρεσιών της, αλλά και με την εθελοντική δουλειά των μηχανικών του ΠΕΑΚ, το τελικό κόστος έπεσε μόλις σε 100.000 ευρώ. «Είναι κάτι που έχει πολύ μεγάλη σημασία στις εποχές που ζούμε και όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο με το μικρότερο κόστος. Η εξοικονόμηση τόσων πόρων μας βοηθά να τους στρέψουμε σε άλλα απαραίτητα αθλητικά έργα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας σχετικά με τις εργασίες που θα γίνουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, είπε: «Ο χρόνος έχει αφήσει πολύ εμφανή τα σημάδια του στο Παμπελοποννησιακό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (ΠΕΑΚ) Πατρών, που περιλαμβάνει το Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτρης Τόφαλος», το κλειστό κολυμβητήριο «Αντώνιος Πεπανός», το κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι «Κώστας Πετρόπουλος», τις εγκαταστάσεις της Αγυιάς και στο Παπαχαραλάμπειο Εθνικό Στάδιο Ναυπάκτου, με το κεντρικό στάδιο και το κλειστό γυμναστήριο».

Επίσης, ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και το ΠΕΑΚ Πατρών έχουν προγραμματίσει ήδη σειρά έργων στο ΠΕΑΚ που περιλαμβάνουν:

 • τον καθαρισμό και την περίφραξη του κολυμβητηρίου της Αγυιάς,
 • τον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου του κλειστού Γυμναστηρίου «Δημήτρης Τόφαλος»,
 • τη δημιουργία γυμναστηρίου και ιατρείου στο κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός»,
 • τις εργασίες ηλεκτρολογικών έργων, ανακαίνισης αποδυτηρίων, αγοράς αναβατορίου πισίνας για ΑΜΕΑ και στις τρεις εγκαταστάσεις.

Αυτή τη στιγμή, εκτελούνται έργα:

 • Ενεργειακής αναβάθμισης του κολυμβητηρίου «Αντώνης Πεπανός».
 • Επισκευής του κλειστού βοηθητικού γηπέδου «Δημήτρης Τόφαλος».
 • Αποκατάστασης του συστήματος πυρόσβεσης στη σάλα του «Δημήτρης Τόφαλος», συνολικού προϋπολογισμού 3.250.000€.

Παράλληλα, προγραμματίζονται προς χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα εξής έργα:

 • Ενεργειακή αναβάθμιση Γυμναστηρίου «Δημήτρης Τόφαλος».
 • Ενεργειακή αναβάθμιση Κλειστού Γυμναστηρίου «Κώστας Πετρόπουλος».
 • Ενεργειακή αναβάθμιση ποδοσφαιρικού γηπέδου Προσφυγικών.
 • Δημιουργία Αθλητικού Πάρκου στον περιβάλλοντα χώρο του «Αντώνης Πεπανός», συνολικού προϋπολογισμού 6.320.000€.

Επιπλέον, έχουν τεθεί στις άμεσες προτεραιότητές τα εξής έργα:

 • Περίφραξη οικοπέδων των εγκαταστάσεων «Δημήτρης Τόφαλος» και «Αντώνης Πεπανός», ηλεκτροφωτισμός και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου.
 • Αντικατάσταση του παρκέ της σάλας του «Δημήτρης Τόφαλος».
 • Αντικατάσταση της στέγης του κλειστού γυμναστηρίου «Κώστας Πετρόπουλος».
 • Επισκευή με αντικατάσταση των πλακιδίων των δύο κολυμβητικών δεξαμενών του κολυμβητηρίου «Αντώνης Πεπανός», προϋπολογισμού 1.120.000 €.

Αναφορικά με την ανάπλαση του παλαιού Κολυμβητηρίου της Αγυιάς, ο κ. Αυγενάκης τόνισε: «Αποτελούσε μαράζι τόσο για την κοινότητα της Πάτρας, όσο και για εμάς στη ΓΓΑ η εικόνα του εγκαταλελειμμένου κολυμβητηρίου, εικόνα που δεν αρμόζει να έχει μια πόλη όπως η Πάτρα. Δίνουμε το έναυσμα μιας κοινής προσπάθειας ώστε πολύ σύντομα το κολυμβητήριο της Αγυιάς να ανακατασκευαστεί, να έχει όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, να αποτελέσει πόλο έλξης για τους λάτρεις των υδάτινων σπορ και να έχει περίοπτη θέση στο σύνολο των αθλητικών εγκαταστάσεων της Πάτρας, μιας και βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, σε μοναδικό σημείο του παραλιακού μετώπου».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο υφυπουργός Αθλητισμού ευχαρίστησε για τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το ΠΕΑΚ Πατρών και τον αθλητικό κόσμο της περιοχής και επεσήμανε: «Θέλω να υπογραμμίσω και από εδώ, από την αχαϊκή πρωτεύουσα, πως είναι αδιαπραγμάτευτη πολιτική επιλογή του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησής μας να παρέχουμε σύγχρονες, αναβαθμισμένες και ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις στην κοινωνία. Τα πρώτα αποτελέσματα της πολιτικής αυτής έχουν ήδη αρχίσει να είναι ορατά και τα θετικά μηνύματα που λαμβάνουμε απ’ όλη τη χώρα είναι για εμάς είναι ένα πολύ ισχυρό κίνητρο για να συνεχίσουμε στην κατεύθυνση αυτή. Εύχομαι να βρεθώ ξανά, σύντομα, στην Πάτρα, όπου θα δώσουμε το εναρκτήριο σύνθημα για την έναρξη των έργων».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, αναφερόμενος στην ανάπλαση του έλους της Αγυιάς, επεσήμανε: «Ο χώρος αυτός, για τουλάχιστον 15 χρόνια, αντί να αποτελεί στολίδι για την πόλη, είχε μετατραπεί σε ένα θλιβερό σκουπιδότοπο. Πρόκειται για μία εικόνα που δεν αντέχει ούτε η αισθητική, ούτε η ποιότητα που θέλουμε να έχει ο τόπος μας. Αποφασίσαμε να δράσουμε. Να βάλουμε τέλος στην αδράνεια και την εγκατάλειψη. Στην απόφασή μας βρήκαμε σύμμαχο τον υφυπουργό με τον οποίο θυμάστε ίσως ότι υπογράψαμε ένα μνημόνιο συνεργασίας τον περασμένο Ιανουάριο. Και τώρα κάνουμε ένα ακόμα βήμα. Υπογράψαμε την προγραμματική σύμβαση και πλέον, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας αρχίζουν να τρέχουν για να ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατό τις αναγκαίες μελέτες και στη συνέχεια, πάντα σε συνεργασία με το Υπουργείο, να δρομολογήσουμε τα έργα ανάπλασης. Το παλαιό κολυμβητήριο της Αγυιάς θα αποκτήσει και πάλι νέα ζωή. Ο περιβάλλον χώρος θα γίνει ένας χώρος επισκέψιμος, ένας χώρος ζωής και δράσης για όλους!».

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις πρόσθεσε: «Θέλω να σημειώσω ότι δε μιλάμε για απλά μερεμέτια. Αλλά για όλες τις μεγάλες ή μικρές παρεμβάσεις που απαιτούνται ώστε να επιτευχθεί αναζωογόνηση. Μόνο ως παράδειγμα αναφέρω ότι αντικείμενο των μελετών που θα γίνουν θα είναι μεταξύ άλλων, ο επισταμένος έλεγχος στατικής επάρκειας, οι αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για την προσθήκη η αντικατάσταση στοιχείων, η πλήρης αποκατάσταση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, ακόμα και η χρήση τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την μέγιστη δυνατή ενεργειακή αυτονομία με την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση ενέργειας».

Εκ μέρους του ΠΕΑΚ Πατρών ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης, Νίκος Παπαδημάτος,υπογράμμισε: «Αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή προτεραιότητα για εμάς η ανάπλαση των εγκαταστάσεων της Αγυιάς. Είμαστε τυχεροί που βρήκαμε μπροστά μας τον υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπο Μπονάνο κι έτσι, αυτός ο στόχος έφθασε πλέον εκπληρώνεται. Έχουμε βρει ευήκοα ώτα και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε γιατί ό,τι ζητάμε και είναι εφικτό, υλοποιείται».

Στην υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάτρα, με την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, παρευρέθηκαν ακόμη ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκης Παπαδόπουλος,οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, Υποδομών και Έργων Θανάσης Μαυρομμάτης, Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος,ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΠΔΕ Γιώργος Σύρμος,ενώ εκ μέρους του ΠΕΑΚ Πατρών τα μέλη της Επιτροπής Διοίκησης Μιχάλης Κουρέτας, Γιώργος Ζησιμάτος, Αριστείδης Ασημακόπουλος, Τάσος Χρυσανθόπουλος, Σωτήρης Κλήρης, Γιώργος Ρόδης, Γρηγόρης Κοντοδήμος, Κώστας Γεωργόπουλος.

 • Οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη και του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, στο σύνδεσμο: youtu.be/U00MKisBtlw
 • Επισυνάπτονται αντίστοιχα οι τοποθετήσεις.
Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 10 Δεκέμβριος 2020 17:58
 • Αιτήσεις & Λίστες αναμονής ιατρικών ειδικοτήτων

  Έναρξη λειτουργίας ηλεκτρονικού portal από τις 12/05/2023 για την υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών ιατρών προς ειδίκευση στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. Γ4δ/Γ.Π.οικ.44946/14-07-2020 Υπουργική Απόφαση.

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε δείτε τις παρακάτω ΟΔΗΓΙΕΣ.

  Σύσταση, μετονομασία, καθορισμός χρόνου και περιεχόμενο άσκησης ιατρικών ειδικοτήτων (ενιαίων και μη) ΦΕΚ 4138/Β'/20-09-2018

  eisodos

   


  Συγκεντρωτικός Πίνακας Ειδικοτήτων στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Π.Δ.Ε.

  Γ.Π.Ν. Πατρών "Παναγία Η Βοήθεια" (Ρίο)

  Γ.Ν. Πατρών "Ο 'Αγιος Ανδρέας"

  Γ.Ν. Παίδων Πατρών (Καραμανδάνειο)

  Γ.Ν. Ανατολικής Αχαΐας

  Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας

  Γ.Ν. Ηλείας


   

  ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ 

  Σας υπενθυμίζουμε ότι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέσω email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή ταχυδρομικά: Δ/νση Δημόσιας Υγείας ΠΔΕ, Τμήμα Υπηρεσιών & Επαγγελμάτων Υγείας, Π.Π. Γερμανού 98, Πάτρα, ΤΚ 26225 ή δια ζώσης (αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο): Πάτρα, Π.Π. Γερμανού 98, ισόγειο, γραφείο 1, 

  ΜΟΝΟ για τις ακόλουθες εξαιρέσεις:

  1) Για όσους δεν διαθέτουν ΑΦΜ ή/και ΑΜΚΑ

  2) Για αιτήσεις υπεράριθμων (για λόγους υγείας και για αθλητές πτυχιούχους ιατρικής σχολής)

  Αίτηση για ειδικότητα
  Υπεύθυνη δήλωση ειδικότητας
  Οδηγίες και δικαιολογητικά

  Σημείωση:

  -Για αίτηση καταχώρησης ειδικότητας παρακαλούμε να αποστέλλετε κατά προτίμηση στο email μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. την αίτηση, την υπεύθυνη δήλωση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σκαναρισμένα.

  -Για αίτηση διαγραφής από σειρά προτεραιότητας ειδικότητας παρακαλούμε να αποστέλλετε κατά προτίμηση στο email μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. υπεύθυνη δήλωση (θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής) δηλώνοντας την ειδικότητα και το νοσοκομείο από το οποίο επιθυμείτε τη διαγραφή σας.

   


Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την πλοήγησή σας σε αυτόν. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο αποδέχεστε την αποθήκευση των cookies στη συσκευή σας. Λεπτομέρειες για την Πολιτική Ιδιωτικότητας στο σύνδεσμο privacy policy.

Αποδέχομαι τα cookies από αυτόν τον ιστότοπο.