Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020
Ροή ενημέρωσης:
Τρίτη, 05 Ιούνιος 2012 21:13

Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα επισκέφθηκε ο Γάλλος Πρέσβης κ. Κουν-Ντελφόρζ

Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα, στο γραφείο του στην Πάτρα, ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνας κ. Ζαν Λουπ Κουν-Ντελφόρζ.

Στην διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κουν – Ντελφόρζ εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παραγωγική φυσιογνωμία και τις δυνατότητες της Δυτικής Ελλάδας και ενημερώθηκε απ’ τον Περιφερειάρχη για τις επενδυτικές ευκαιρίες που έχουν καταγραφεί στην περιοχή.

Ο Γάλλος Πρέσβης επεσήμανε στον Περιφερειάρχη ότι παρακολουθώντας την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ σ’ ολόκληρη την χώρα έχει διαπιστώσει προσωπικά την αξιοσημείωτη πρόοδο που τελευταία έχει συντελεστεί στη Δυτική Ελλάδα και πρόσθεσε ότι το στοιχείο αυτό δημιουργεί ελπίδες για την αναπτυξιακή ανάταξη της περιοχής στο μέλλον.

Η συζήτηση, επίσης, περιεστράφη γύρω από κοινές πρωτοβουλίες που μπορούν ν’ αναληφθούν σε τομείς όπως ο τουρισμός, το εμπόριο και ο πρωτογενής τομέας ενώ ο Περιφερειάρχης υπενθύμισε στον κ. Λουπ -Ντελφόρζ ότι στο έργο της «Ολυμπίας Οδού» είναι κεντρικός ο ρόλος της Γαλλικής κατασκευαστικής εταιρείας Vinci η οποία έχει κατασκευάσει και την Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. «Το έργο της ‘Ολυμπίας Οδού’ σήμερα είναι στάσιμο λόγω προβλημάτων που υπάρχουν στην ροή των χρηματοδοτήσεων», υπογράμμισε ο κ. Κατσιφάρας, προσθέτοντας ότι η Γαλλική κυβέρνηση θα μπορούσε να ενισχύσει την ελληνική διεκδίκηση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για άμεση απόδοση πόρων με στόχο την επανεκκίνηση του έργου.

Στην συνάντηση μετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος ο οποίος, ως γνωστόν, μαζί με τον φορέα Invest in Greece και τα Επιμελητήρια Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας έχουν συγκροτήσει ένα πλαίσιο επενδυτικών ευκαιριών στη Δυτική Ελλάδα, επί των οποίων υπήρξε ενημέρωση του Γάλλου Πρέσβη.

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 05 Ιούνιος 2012 21:14