//
Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Σάββατο, 01 Ιανουάριος 2011 17:17

Μήνυμα Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα

Φίλες και Φίλοι,

σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Οι πληροφορίες που θα βρείτε εδώ απεικονίζουν το σύνολο των δραστηριοτήτων της Περιφέρειας, των αιρετών και θεσμικών οργάνων και υπηρεσιών της, και παράλληλα δίνουν μια σαφή και ολοκληρωμένη εικόνα των γενικών χαρακτηριστικών της Δυτικής Ελλάδας.

Όλοι συμφωνούμε ότι η δύναμη του Διαδικτύου και η διαρκώς αυξανόμενη δυναμική του δημιουργούν ένα νέο, πιο στέρεο περιβάλλον στις σχέσεις πολίτη και διοίκησης.

Ένα περιβάλλον που προσδιορίζεται από την αμεσότητα στην επικοινωνία, από την εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στην πληροφόρηση αλλά και από την νέα δυνατότητα του κοινωνικού ελέγχου των αποφάσεων, στοιχείο που ενισχύει αποφασιστικά την επιταγή της διαφάνειας και της διαρκούς λογοδοσίας.

Κάθε απόφασή μας, κάθε απόφαση των αιρετών και θεσμικών οργάνων και υπηρεσιών της Περιφέρειας και στο πλαίσιο της νομοθεσίας περί σεβασμού των προσωπικών δεδομένων, για εμάς είναι υποχρεωτικό να αναρτάται στην ιστοσελίδα ώστε να συναντά την μεγαλύτερη δυνατόν δημοσιότητα και να υπόκειται στην κρίση και στον έλεγχο των πολιτών.

Υπό την έννοια αυτή, η ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας δεν αποτελεί μόνο έναν δίαυλο ενημέρωσης αλλά και ένα πολύμορφο μέσο πολιτικής λειτουργίας, από την στιγμή που υπηρετεί τον στόχο της διαφάνειας και θωρακίζει τις ανοικτές διαδικασίες.

Οι συνεργάτες μου και εγώ, έχουμε την ευθύνη να εμπλουτίζουμε συνεχώς την ιστοσελίδα με πληροφορίες και λειτουργίες που θα διευκολύνουν την χρήση της, ακόμη και από πολίτες όχι ιδιαίτερα εξοικειωμένους με το Διαδίκτυο.

Κάθε δική σας πρόταση ή συμβουλή θα είναι πολύτιμη για εμάς.

Απόστολος Κατσιφάρας
Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 03 Ιανουάριος 2011 06:14