Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2011 13:42

Ειδικό ρόλο στα δημοσιονομικά ζητήματα διεκδικεί η Επιτροπή Περιφερειών

Με παρέμβαση του προέδρου της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο, ξεκινά σήμερα (Πέμπτη 15/12) το πρωί η συνεδρίαση της ολομέλειας της Επιτροπής Περιφερειών στην  οποία συμμετέχει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Στο μεταξύ στη σημερινή (Τετάρτη 14/12) συνεδρίασή της, η Επιτροπή Περιφερειών συζήτησε για τις πολιτικές της προτεραιότητες του 2012 και, πρωτίστως, συμφωνήθηκε η ανάγκη να διεκδικηθεί σημαντικότερος και αποφασιστικός ρόλος στις τοπικές και περιφερειακές αρχές σε ότι αφορά τα οικονομικά και δημοσιονομικά ζητήματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα. «Η ανάγκη αυτή που παλαιότερα αντιμετωπίζονταν με σκεπτικισμό, απόκτησε μέσα στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, πλειοψηφικό χαρακτήρα ανάμεσα στα μέλη της Επιτροπής Περιφερειών» σημείωσε για το θέμα ο Απόστολος Κατσιφάρας.

Στην ίδια της συνεδρίαση η Επιτροπή Περιφερειών υιοθέτησε γνωμοδότηση για την ενεργειακή απόδοση και την πράσινη βίβλο, για τις στρατηγικές κοινωνικής ένταξης των Ρομά, για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας αλλά και για το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Στο θέμα αυτό ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να επισημάνει το ρόλο που καλείται να παίξει ο πρωτογενής τομέας στην έξοδο από την οικονομική κρίση αλλά και την πολιτική του «Καλαθιού των Αγροτικών Προϊόντων» με βάση τη σχετική εμπειρία από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Τέλος ο Απόστολος Κατσιφάρας πήρε μέρος στη συνεδρίαση της     Σοσιαλιστικής Ομάδας της Επιτροπής Περιφερειών, ως αντιπρόεδρος της ομάδας. Η συνεδρίαση άνοιξε με τοποθέτηση της προέδρου της Επιτροπής Περιφερειών Μερσέντες Μπρέσο, που υπογράμμισε με έμφαση την εξελισσόμενη προσπάθεια υποβάθμισης τόσο της Κομισιόν, όσο και, κυρίως, του Ευρωκοινοβουλίου εκ μέρους ισχυρών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και ζήτησε από τη Σοσιαλιστική Ομάδα να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την απόκρουση αυτής της προσπάθειας και την ενδυνάμωση των ευρωπαϊκών θεσμών.

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2011 14:25