Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2011 14:14

Έλεγχοι στην Χριστουγεννιάτικη αγορά

Συγκεκριμένες οδηγίες για συστηματική παρακολούθηση και τη διενέργεια συνεχών ελέγχων στην αγορά ενόψει της περιόδου των Χριστουγέννων προέκυψαν κατά τη χθεσινή σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από τους συναρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες Γιώργο Αγγελόπουλο και Γιώργο Γεωργιόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε να δοθεί έμφαση στα σημεία λιανικής πώλησης τροφίμων αλλά και σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών (ξενοδοχεία, εστιατόρια, κ.α.), οι έλεγχοι να είναι συντονισμένοι και συνεχείς, τα κλιμάκια να είναι μεικτά ενώ επίσης σαφής ήταν και η γενική κατεύθυνση. Ο στόχος των ελέγχων δεν είναι η επιβολή προστίμων αλλά η παρουσία των ελεγκτικών μηχανισμών στην αγορά και η διασφάλιση των συμφερόντων του καταναλωτικού κοινού.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Π. Σωτηρίου, περιφερειακός διευθυντής του ΕΦΕΤ, οι γενικοί διευθυντές Αγροτικής Οικονομίας, Υγείας και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Χρ. Ποταμιάς, Διονυσία Σαμαντά και Κ. Κόλλαρης αντίστοιχα και η διευθύντρια της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Χαρά Οικονόμου.

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2011 14:21