Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Παρασκευή, 13 Δεκέμβριος 2019 09:49

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει την χριστουγεννιάτικη δωροέκθεση «ΨΥΧΑΡΓΩΣ»

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεργάζεται με τις Μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης & κοινωνικής επανένταξης «ΨΥΧΑΡΓΩΣ» του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών (ΠΓΝΠ), στο πλαίσιο της κοινωνικής και προεπαγγελματικής εκπαίδευσης ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, που φιλοξενούνται στους Ξενώνες του ΠΓΝΠ και απασχολούνται στα προστατευμένα εργαστήρια.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας διοργανώνεται χριστουγεννιάτικη έκθεση κοινωνικού χαρακτήρα, με εκθέματα που έχουν φιλοτεχνηθεί από τους εκπαιδευόμενους. Θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο Βυζαντινό στην Πάτρα από τις 16 έως 19 Δεκεμβρίου 2019.

Σκοπός της δράσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την κοινωνική και προεπαγγελματική εκπαίδευση ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, ώστε να συμβάλλουν στην ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος δήλωσε σχετικά: «Η οικονομική κρίση και τα απόνερα δημιούργησαν μια κοινωνία με αρκετά ψυχοκοινωνικά ζητήματα και έβγαλαν στο προσκήνιο παθογένειες που τραυματίζουν τη συνοχή της. Οι μονάδες ψυχοκοινωνικής επανένταξης είναι το αποτέλεσμα της μακρόχρονης έρευνας της πανεπιστημιακής κοινότητας και υποχρέωση της Περιφέρειας να στηρίζει τις προσπάθειες αυτές».

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 13 Δεκέμβριος 2019 13:14