Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Δευτέρα, 22 Ιούνιος 2020 17:32

«Ανάπτυξη Ψηφιακών Πολιτιστικών Υποδομών» με προϋπολογισμό 2 εκ. ευρώ από το Ε.Π. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη άνοιξε από σήμερα Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020 η πρόσκληση με τίτλο «Ανάπτυξη Ψηφιακών Πολιτιστικών Υποδομών», μέσω της οποίας η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποκτά καινοτόμα εργαλεία που θα της δώσουν τη δυνατότητα να προβάλει την πολιτιστική και ιστορική της ταυτότητα.

Στόχος της δράσης είναι η ανάπτυξη ηλεκτρονικών υποδομών και υπηρεσιών για το μετασχηματισμό της Δυτικής Ελλάδας σε «έξυπνη» περιφέρεια στον τομέα της προβολής του πολιτιστικού και ιστορικού αποθέματος που είναι πλούσιο και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία.

Η δράση που χρηματοδοτείται με 2 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» θα καταστήσει τον πολιτισμό προσβάσιμο, όπως και την ιστορία. Με την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας, προηγμένες τεχνολογίες επικοινωνίας και πρότυπες μεθόδους διάδρασης τα μνημεία της Δυτικής Ελλάδας θα «ανοίξουν» σε κάθε πολίτη. Με τη δημιουργία ενός κοινού πολιτιστικού και ιστορικού πληροφοριακού χώρου, οι ψηφιακοί πόροι θα είναι εύκολα προσβάσιμοι, ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς διαθέσιμοι στο κοινό.

Οι ψηφιακές υπηρεσίες ανάδειξης του ιστορικού και πολιτιστικού αποθέματος της Δυτικής Ελλάδας θα αποτελέσουν σημαντική παρακαταθήκη για την περιοχή και είναι δυνατό να αξιοποιηθούν και για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, το 2021.

 

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 23 Ιούνιος 2020 09:39