Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Τρίτη, 23 Ιούνιος 2020 14:49

Βελτίωση της οδού Αρχαία Πίσσα - Λάλα - 111 Επαρχιακή Οδός με 7,1 εκατομμύρια ευρώ

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» εντάσσεται με απόφαση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη η Βελτίωση της Επαρχιακής Οδού Αρχαία Πίσσα - Λάλα - 111 Επαρχιακή Οδός, με στόχο να αναβαθμιστεί ο δρόμος που παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα καθιζήσεων, κατολισθήσεων και απαιτεί σοβαρές παρεμβάσεις.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 7,1 εκατ. ευρώ και η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στοχεύουν στη βελτίωση της οδού, προκειμένου να διαμορφωθεί ένας οδικός άξονας, με κατάλληλα γεωμετρικά χαρακτηριστικά, ο οποίος θα εξυπηρετεί τις μετακινήσεις των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, αλλά και των επισκεπτών της.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού και συμπλήρωσης των μεταφορικών υποδομών θα εκτελεστούν εργασίες που θα αναβαθμίσουν το τμήμα από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου έως τη διασταύρωση που οδηγεί στην Τοπική Κοινότητα Πεύκων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, μήκους 3.944,187μ. Ο δρόμος ανήκει στο πρωτεύον Επαρχιακό δίκτυο με σημαντική κυκλοφορία, αφού συνδέει την πόλη του Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας με τους οικισμούς των πρώην Καποδιστριακών Δήμων Φολόης, Λαμπείας και Λασιώνος.

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 23 Ιούνιος 2020 14:53