Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021
Ροή ενημέρωσης:
Τετάρτη, 02 Σεπτέμβριος 2020 14:27

Συνάντηση Χ. Μπονάνου με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο και τους εκπροσώπους του σωματείου «Ήφαιστος»

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο Χρήστο Καλούδη, τον πρόεδρο του αθλητικού σωματείου «Ήφαιστος» Δημήτρη Κανελλόπουλο και τον αντιπρόεδρο του συλλόγου Γρηγόρη Κοντοδήμου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε για την αθλητική δραστηριότητα του σωματείου "Ήφαιστος" και το πρόγραμμα αγωνιστικών δράσεων των αθλητών.

Πρόκειται για το αγώνισμα της καλαθοσφαίρισης με αναπηρικά αμαξίδια, το οποίο η περιφερειακή αρχή έχει την πρόθεση να στηρίξει με οποιοδήποτε τρόπο.

Ιδιαίτερα τονίστηκε ότι η ύπαρξη του σωματείου είναι απαραίτητη, καθώς έχει ως στόχο να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα με κινητική αναπηρία και να τα βοηθήσει να αναδείξουν τις ικανότητές τους, αλλά παράλληλα να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους, να αποκτήσουν εξωστρέφεια και αυτονομία για να μπορούν να ενταχθούν στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μπονάνος δήλωσε: «Οι στόχοι του σωματείου είναι ταυτόσημοι με τις επιδιώξεις της περιφερειακής αρχής που είναι μία κοινωνία με ίσες ευκαιρίες που δε θα αφήσει πίσω της κανένα και ιδιαίτερα στα άτομα με κινητική αναπηρία να μπορούν να έχουν μία αυτόνομη διαβίωση μέσα από τον αθλητισμό με δράσεις, εκδηλώσεις και ημερίδες που ελάχιστη υποχρέωση έχουμε και θα το πράξουμε την στήριξή τους. Σε κάθε κίνησή τους θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες, παρόντες στη διεκδίκηση της ισότιμης ζωής».

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 02 Σεπτέμβριος 2020 14:31