Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021
Ροή ενημέρωσης:
Τετάρτη, 20 Ιανουάριος 2021 16:06

Συνάντηση της Α. Χαλιμούδρα με τον Περιφερειακό Διοικητή Π.Υ. Δυτικής Ελλάδας

Συνάντηση με τον Περιφερειακό Διοικητή της Π.Υ. Δυτικής Ελλάδας, Αρχιπύραρχο Νίκο Ρουμελιώτη, είχε σήμερα Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021 η Βοηθός Περιφερειάρχη αρμόδια για τις δράσεις συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τα Σώματα Ασφαλείας, Αγγελική Χαλιμούδρα. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, Τάκης Παπαδόπουλος, και ο Σύμβουλος του Περιφερειάρχη, Χρήστος Μητρογιώργος.

Κατά τη διάρκειά της, η κ. Χαλιμούδρα ενημέρωσε τον Αρχιπύραρχο για το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο που δημιούργησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τα σώματα ασφαλείας με στόχο την κάλυψη επειγουσών και έκτακτων αναγκών των υπηρεσιών αυτών.

Από την πλευρά του ο κ. Ρουμελιώτης υπογράμμισε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ενισχυθεί με υλικά μέσα και εξοπλισμό το τελευταίο διάστημα, αλλά όπως τόνισε η φύση και το αντικείμενο της Υπηρεσίας είναι τόσο ιδιαίτερο που συχνά προκύπτουν έκτακτες ανάγκες οι οποίες είναι πολύ σημαντικό να μπορούν να καλύπτονται άμεσα γιατί τα φυσικά φαινόμενα και ο κίνδυνος της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας δε μπορούν να περιμένουν τις χρονοβόρες διαδικασίες.

Η κ. Χαλιμούδρα επεσήμανε ότι για το λόγο αυτό ακριβώς η Περιφέρεια διαμόρφωσε ένα μόνιμο μηχανισμό στήριξης των Σωμάτων Ασφαλείας για την κάλυψη επειγουσών αναγκών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αναιρείται η υποχρέωση της Πολιτείας να στηρίζει και να μεριμνά για τις ανάγκες των Σωμάτων και των στελεχών τους. «Τόσο για εσάς, όσο και για εμάς, ως Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, προέχει η συνδρομή και η στήριξη του ενστόλου προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος του κοινωνικού συνόλου» επεσήμανε.

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 20 Ιανουάριος 2021 18:24