Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Τετάρτη, 11 Ιούλιος 2012 12:40

Στη συνεδρίαση του διακρατικού προγράμματος Ελλάδας-Ιταλίας ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Αγγελόπουλος

Περισσότερες από 200 προτάσεις που αφορούν σε δράσεις σχετικές με την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, τις βιώσιμες μεταφορές και την ποιότητα ζωής έχουν υποβληθεί στην τρίτη πρόσκληση του διακρατικού προγράμματος «Ελλάδα – Ιταλία 2007-2014» του Interreg στο οποίο μετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Την Τρίτη συνεκλήθη η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος ξεκινώντας το έργο της αξιολόγησης των προτάσεων το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο φθινόπωρο. Εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην συνεδρίαση της Επιτροπής μετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος. «Ο αριθμός των προτάσεων που υπεβλήθησαν και κυρίως οι στοχευμένες δράσεις που περιλαμβάνονται σ’ αυτές δείχνουν την μεγάλη έως τώρα επιτυχία του προγράμματος και τον σημαντικό του ρόλο στην στήριξη αναπτυξιακών δράσεων στις περιοχές εφαρμογής», ανέφερε στη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Αγγελόπουλος.

Παράλληλα, στη συνεδρίαση της Επιτροπής συζητήθηκε η δυνατότητα προκήρυξης, μέσω του προγράμματος, στρατηγικών σχεδίων ανάπτυξης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των συμμετεχόντων φορέων ενόψει της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2014-2020, με έμφαση σε άξονες όπως η επιχειρηματικότητα, η διατήρηση της βιοποικιλότητας και οι βιώσιμες μεταφορές. Οριστική απόφαση, όπως συμφωνήθηκε, θα ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Τέλος, εκτενής συζήτηση έγινε και για την αναγκαία προσαρμογή των διακρατικών προγραμμάτων στους στόχους του «Ευρώπη 2020».

Στην Επιτροπή Παρακολούθησης συμμετέχουν, με δικαίωμα ψήφου οι εκπρόσωποι των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Απουλίας Ιταλίας, τον δε συντονισμό της συνεδρίασης είχε, εκ μέρους του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ο Γενικός Διευθυντής Διονύσης Τσαγκρής.