Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Παρασκευή, 14 Ιανουάριος 2022 17:23

Συντηρήσεις επαρχιακών οδών της Ανατολικής Αιγιάλειας με 2 εκατ. ευρώ

Εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας θα ξεκινήσουν σύντομα σε σημαντικές επαρχιακές οδούς της ανατολικής Αχαΐας καθώς σήμερα, Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022, ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου «Άρση Επικινδυνότητας Επαρχιακών Οδών Ανατολικής Αιγιάλειας», συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ.

Το έργο, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΔΕ, αφορά σε εργασίες άρσης της επικινδυνότητας λόγω καθιζήσεων - κατολισθήσεων - διαβρώσεων του ασφαλτοτάπητα και των πρανών, καθώς και σε αντικατάσταση στηθαίων ασφαλείας, επέκτασης τεχνικών έργων και άλλων εργασιών, σε τρεις επαρχιακές οδούς.

Πρόκειται για τη 17η Επαρχιακή Οδό: «Αιγείρα - Αίγαι - Ζαρούχλα από εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου και δια Βεργοβίστας - Σελιάνας - Περιθωρίου», τη 18η Επαρχιακή Οδό: «Αιγείρα - Ράχοβα προς Σαραντάπηχο» και την 20η Επαρχιακή Οδό: «Παραλία Πλατάνου - Μέγα Σπηλαίου - Καλάβρυτα δια Άνω Πλατάνου, Καλαμιάς, Βουτσίμου και Κάτω Ποταμιάς» της Ανατολικής Αιγιάλειας.

«Η ανατολική Αιγιάλεια είναι η περιοχή στην οποία παρουσιάζονται συνήθως οι περισσότερες και μεγαλύτερες κατολισθήσεις, επιβαρύνοντας σημαντικά την ποιότητα των δρόμων και της οδικής ασφάλειας. Η προσπάθειά μας για συντήρηση των δρόμων και αποκατάσταση των φθορών, προκειμένου να βρίσκονται πάντα στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, είναι συνεχής» σημείωσε ο Περιφερειάρχης μετά την υπογραφή της σύμβασης εκτέλεσης του έργου.

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 14 Ιανουάριος 2022 17:27