Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
Ροή ενημέρωσης:
Παρασκευή, 11 Φεβρουάριος 2011 15:07

Στη Δυτική Ελλάδα τον Μάρτιο ο Υπ. Πολιτισμού ύστερα από πρόσκληση του Περιφερειάρχη

Την Πάτρα θα επισκεφτεί μέσα στον Μάρτιο ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος ύστερα από πρόσκληση που του απηύθυνε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, στο περιθώριο της συνάντησης του Υπουργού με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας.

Ο κ. Γερουλάνος θα επισκεφθεί την έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ώστε από κοντά να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αλλά και ζητήματα που αφορούν στον Πολιτισμό και στον Αθλητισμό και ανήκουν στη σφαίρα συναρμοδιότητας με την Περιφέρεια.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Γερουλάνος επεσήμανε τον κρίσιμο ρόλο που καλούνται να αναλάβουν οι αιρετές Περιφέρειες στην ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της χώρας αλλά και στην αξιοποίηση ευκαιριών που προκύπτουν από το ΕΣΠΑ και από τον νέο επενδυτικό νόμο για την βελτίωση τόσο των τουριστικών όσο και των πολιτιστικών υποδομών.

«Είχαμε την ευκαιρία μιας πρώτης και ουσιαστικής συνεργασίας με τον κ. Υπουργό για όλα τα θέματα δικαιοδοσίας του Υπουργείου», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας προσθέτοντας ότι «προγραμματίζεται επίσκεψη του κ. Γερουλάνου στην Δυτική Ελλάδα μέσα στον Μάρτιο ώστε να δούμε διεξοδικότερα τρόπους τόνωσης του τουρισμού αλλά και ανάδειξης της πολιτιστικής μας δημιουργίας και κληρονομιάς. Για εμάς η τουριστική ανάπτυξη είναι βασική προτεραιότητα. Και πυλώνας της περιφερειακής οικονομίας που θα φέρει απασχόληση και εισόδημα. Χρειάζεται, όμως, σωστή και σε βάθος προετοιμασία και ολοκληρωμένος σχεδιασμός».

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

Στο μεταξύ, τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με την μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις περισσότερες Περιφέρειες της χώρας συζητήθηκαν σήμερα το πρωί στη συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να υπάρξει άμεση παρέμβαση προς τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Οικονομικών και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ώστε να απεμπλακούν οι διαδικασίες και να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο μεταφοράς των μαθητών.

Η Ένωση Περιφερειών ζητά εν πρώτοις την άμεση προώθηση και ψήφιση τροπολογίας που θα ρυθμίζει τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στις συμβάσεις για την μεταφορά μαθητών από τις καταργηθείσες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις. Επίσης, την απόδοση από το Υπουργείο Παιδείας όλων των χρημάτων που αντιστοιχούν σε οφειλές παλαιοτέρων ετών και τέλος την σωστή και έγκαιρη προετοιμασία ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα και κενά από την εφαρμογή σχετικής διάταξης του «Καλλικράτη» που από την 1η Ιουλίου μεταβιβάζει την αρμοδιότητα μεταφοράς των μαθητών στους Δήμους.