Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020
Ροή ενημέρωσης:
Πέμπτη, 17 Φεβρουάριος 2011 14:17

Συνάντηση Περιφερειάρχη με αντιπροσωπεία αγροτών

Συνάντηση και αναλυτική συζήτηση με αντιπροσωπεία της «Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης» είχε σήμερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις του, αφού πρώτα ανέφερε ότι η αιρετή Περιφέρεια δεν είναι προέκταση του κράτους αλλά θεσμός στην υπηρεσία του πολίτη, τόνισε ότι βρισκόμαστε μέσα σε μια εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία κατά την οποία «το μέχρι σήμερα μοντέλο αγροτικής παραγωγής έχει καταρρεύσει με αποτέλεσμα τη σκληρή δοκιμασία του αγροτικού εισοδήματος».

Απέναντι σε αυτήν την κρίση, υπογράμμισε ο Απόστολος Κατσιφάρας, πρέπει να απαντήσουμε με αλλαγή του προτύπου ανάπτυξης στον αγροτικό τομέα ώστε να περάσουμε σε προϊόντα, παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα, με υψηλή ποιότητα και δυνατότητα τοποθέτησής τους στις αγορές. Ταυτόχρονα, ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να συγκροτηθεί, στα πλαίσια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων φορέων ώστε να σχεδιαστεί η συνολική αγροτική πολιτική της αιρετής Περιφέρειας.

Επιπλέον ο Περιφερειάρχης επέμενε ιδιαίτερα στην ανάγκη εντατικών ελέγχων εκ μέρους των ελεγκτικών μηχανισμών προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά το φαινόμενο των «ελληνοποιήσεων» στα εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα ενώ επίσης ανακοίνωσε την επικείμενη άφιξη, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη. Για την επίσκεψη αυτή, ο Απόστολος Κατσιφάρας υπογράμμισε ότι «θα συζητήσουμε με τον Υπουργό για όλα τα αγροτικά θέματα της Περιφέρειάς μας σε μια συνάντηση που πρέπει να είναι πολύ καλά προετοιμασμένη ώστε να παραχθεί το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα».