Σάββατο, 04 Απριλίου 2020
Ροή ενημέρωσης:
Πέμπτη, 17 Φεβρουάριος 2011 14:19

Το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοιν. Αλληλεγγύης

Το Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών (ΚΕΠΕΠ) Λεχαινών επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, με εντολή του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Παρ’ ότι το Κέντρο δεν ανήκει στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (υπάγεται στο Υπουργείο Υγείας), ο κ. Γεωργιόπουλος επισκέφτηκε το ΚΕΠΕΠ ώστε να έχει ίδια αντίληψη των συνθηκών που επικρατούν εκεί, ιδίως μετά και τις τελευταίες καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ο κ. Γεωργιόπουλος είχε συνεργασία με την Διοικήτρια του Κέντρου ενώ περιηγήθηκε και στους χώρους φιλοξενίας των παιδιών. «Οι συνθήκες που επικρατούν στο Κέντρο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Διοικήτριας και του Διοικητικού Συμβουλίου, δεν προσβάλλουν απλώς τον πολιτισμό μας αλλά αποκαλύπτουν τις σκοτεινές του πλευρές», δήλωσε μετά το τέλος της επίσκεψης ο κ. Γεωργιόπουλος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης διαπίστωσε, επίσης, την υποστελέχωση του Κέντρου σε εξειδικευμένο προσωπικό. Όσες προσλήψεις έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό αφορούν κυρίως βοηθητικές ειδικότητες και όχι άρτια κατηρτισμένο και εξειδικευμένο προσωπικό που θα μπορεί να σταθεί υποστηρικτικά στο πλευρό των παιδιών που φιλοξενούνται εκεί.

«Η στελέχωση του Κέντρου δεν υπαγορεύετο πάντα από τις πραγματικές του ανάγκες αλλά συχνά υπάκουε στη ‘λογική’ των εξυπηρετήσεων», ανέφερε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Γεωργιόπουλος, μετά την σημερινή του επίσκεψη, θα ενημερώσει τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας τόσο σε ό,τι αφορά στην ανάγκη στελέχωσης με επιστημονικό προσωπικό όσο και σε άλλες ελλείψεις στη λειτουργία του Κέντρου.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών λειτουργίας στο Κέντρο και προς την κατεύθυνση αυτή θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια πιέσεων προς το Υπουργείο Υγείας», ανέφερε ο κ. Γεωργιόπουλος.