//
Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Πέμπτη, 07 Απρίλιος 2011 16:26

Πρώτη αυτοψία του ΙΓΜΕ στον Πλάτανο Αιγιαλείας

Τον Πλάτανο Αιγιάλειας επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης κλιμάκιο του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), μετά την επιστολή που απεύθυνε στον Πρόεδρο του Ινστιτούτου κ. Κώστα Παπαβασιλείου ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

Όπως είναι γνωστό στην περιοχή ήδη, ύστερα από εντολή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, γίνονται έλεγχοι σε κατοικίες και έργα υποδομής ώστε να διακριβωθούν οι ακριβείς συνέπειες από το φαινόμενο της γεωλογικής αστάθειας.

Το κλιμάκιο του ΙΓΜΕ, το οποίο συνόδευε στον Πλάτανο ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αλεξόπουλος, διενήργησε την πρώτη αυτοψία του και άμεσα, εξαιτίας του επείγοντος χαρακτήρα της κατάστασης, θα καταρτίσει έκθεση αυτοψίας, τόσο σε ό,τι αφορά στα αίτια των κατολισθήσεων όσο και στις προτάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Τόσο ο Περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αλεξόπουλος τις τελευταίες ημέρες συγκεντρώνουν στοιχεία από τους ελέγχους που έχουν διενεργηθεί στον Πλάτανο από την Διεύθυνση Έργων και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και μαζί με την έκθεση αυτοψίας του ΙΓΜΕ θα αποστείλουν την συνολική εικόνα της κατάστασης στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ζητώντας άμεση παρέμβαση για την αντιμετώπιση του φαινομένου και την προστασία των κατοίκων και των περιουσιών τους.