Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Πέμπτη, 15 Σεπτέμβριος 2011 13:33

Περιφέρεια: Υπεγράφη η σύμβαση για το νέο λιμάνι Αιγίου

«Στην κρίση απαντάμε με αναπτυξιακά έργα» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης για την ολοκλήρωση των λιμενικών έργων και των έργων επιδομής στο νέο λιμάνι του Αιγίου.

«Το έργο καρκινοβατεί από την εποχή του Δεύτερου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και οι καθυστερήσεις του μας προσέβαλαν όλους. Υπογράφουμε σήμερα την ολοκλήρωση ενός σημαντικού αναπτυξιακού έργου για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και για την Αιγιάλεια βάζοντας ταυτόχρονα τέλος σε μια νοοτροπία που ήθελε να μένουν τα έργα ημιτελή και οι δουλειές στη μέση», συνέχισε ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Κατσιφάρας απευθυνόμενος προς τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας ανέφερε ότι η Περιφέρεια θα φροντίσει για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του έργου, θα είναι δίπλα στους κατασκευαστές για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων αλλά παράλληλα θα ελέγχει με αυστηρότητα την ποιοτική εκτέλεση του έργου και την ολοκλήρωσή του εντός του χρονοδιαγράμματος.

Ταυτόχρονα ο Περιφερειάρχης στάθηκε ιδιαίτερα στην αναγκαιότητα κατασκευής ολοκληρωμένων και πλήρως λειτουργικών έργων και αυτός είναι ο λόγος, καθώς τόνισε, για τον οποίο η Περιφέρεια «χρηματοδοτεί τη μελέτη διασύνδεσης του νέου λιμανιού του Αιγίου με την Ολυμπία οδό και το σιδηροδρομικό δίκτυο».

Τέλος ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε ιδιαίτερα το Δήμαρχο Αιγιάλειας Στάθη Θεοδωρακόπουλο για τη καλή συνεργασία, τους Αντιπεριφερειάρχες Γρηγόρη Αλεξόπουλο και Νίκο Υφαντή για τη δική τους συμβολή, τους υπηρεσιακούς παράγοντες που εργάστηκαν για να φτάσει το έργο μέχρι εδώ καθώς επίσης και τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσο Αποστολόπουλο για την ιδιαίτερη φροντίδα του, αλλά και τους βουλευτές της Αχαΐας, τους προηγούμενους Δημάρχους του Αιγίου καθώς και τους πρώην Νομάρχες Αχαΐας που κράτησαν ζωντανό το όραμα για την ολοκλήρωση αυτού του έργου.
Η σύμβαση που υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας Γ. Περδικάρη προβλέπει χρόνο αποπεράτωσης των εργασιών τους 26 μήνες.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης παρέστησαν, επίσης, οι Αντιπεριφερειάρχες Γρηγόρης Αλεξόπουλος και Νίκος Υφαντής, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Στ. Θεοδωρακόπουλος, η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αιγίου και δημοτική σύμβουλος Μαρία Τσουκαλά και υπηρεσιακοί παράγοντες.