Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Δευτέρα, 19 Σεπτέμβριος 2011 12:21

Κ.Καρπέτας: Τιμή για το Περιφερειακό Συμβούλιο η Διεθνής Διάκριση του Καθηγητή Δημήτρη Δουγένη

Την ιδιαίτερη ικανοποίηση ολόκληρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας εξέφρασε με δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Σώματος Κώστας Καρπέτας για την ξεχωριστή διεθνή επιστημονική διάκριση που αποδόθηκε στον καθηγητή και μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δημήτρη Δουγένη.

Ο καθηγητής Δημήτρης Δουγένης ανακηρύχθηκε «Εξέχων επιστήμονας του 2011 στην καρδιοθωρακική χειρουργική», για τη συνολική κλινική και ερευνητική του εργασία με ιδιαίτερη έμφαση στη συνεισφορά του στην κατανόηση και χειρουργική αντιμετώπιση των παθήσεων της θωρακικής αορτής. Ο τίτλος απονέμεται στον καθηγητή και περιφερειακό σύμβουλο από το «Διεθνές Συμβούλιο για την Προώθηση της Έρευνας», (International Research Promotion Council).

«Η διάκριση που επέτυχε ο Δημήτρης Δουγένης έχει πολλαπλή σημασία», τόνισε ο Κ. Καρπέτας και συνέχισε: «Η διεθνής διάκριση που του αποδόθηκε έρχεται να θυμίσει, σε μια δύσκολη στιγμή για ολόκληρη την κοινωνία μας, ότι υπάρχουν γύρω μας σημαντικοί επιστήμονες που με τη συστηματική και μακροχρόνια εργασία τους ξεχωρίζουν σε διεθνή κλίμακα. Είναι επίσης μια ξεχωριστή στιγμή για την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πάτρας που αποτελεί το μείζον εκπαιδευτικό ίδρυμα της Περιφέρειάς μας. Τέλος οφείλω να υπογραμμίσω ότι ο Δημήτρης Δουγένης, βοηθός Περιφερειάρχη και υπεύθυνος για θέματα έρευνας και καινοτομίας της Περιφέρειας, αποτελεί μέλος του Περιφερειακού μας Συμβουλίου, το οποίο θεωρεί ιδιαίτερη τιμή να περιλαμβάνει στις τάξεις του επιστήμονες αυτού του βεληνεκούς».