Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Πέμπτη, 15 Σεπτέμβριος 2011 14:13

Σε έλλειψη οξυγόνου αποδίδεται η καταστροφή στον Πρόκοπο

Στη μειωμένη περιεκτικότητα σε οξυγόνο (υποξία) των θαλάσσιων υδάτων στο διβάρι του Πρόκοπου αποδίδεται ο θάνατος μεγάλου αριθμού ψαριών, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του επιστημονικού δυναμικού της Περιφέρειας.

Σε αυτήν την εκτίμηση συνέκλινε η σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργου Αγγελόπουλου και με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Σημειώνεται, πάντως, ότι αναμένονται τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου ο οποίος πραγματοποιείται σε δείγματα νεκρών ψαριών από το Εργαστήριο Ιχθυοπαθολογίας του Κέντρου Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων Αθήνας, προκειμένου να υπάρξει πλήρης αιτιολόγηση και ερμηνεία του φαινομένου.

Στο μεταξύ και κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης αποφασίστηκε η συστηματική παρακολούθηση του φαινομένου δεδομένου ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά και να καταγραφεί με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια η ποσότητα των νεκρών ψαριών.

Εξάλλου, όπως έγινε σαφές σήμερα δεν είναι δυνατόν οι αλιείες να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ καθώς κάτι τέτοιο αντίκειται από τον κανονισμό του Οργανισμού, ωστόσο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναζητά ήδη εναλλακτική λύση ώστε να ανακουφιστούν οι αλιείες για την ζημιά που υπέστησαν.

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 15 Σεπτέμβριος 2011 14:17