Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Δευτέρα, 19 Σεπτέμβριος 2011 12:32

Περιφέρεια: Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ έργο αποχεύτευσης του Δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων

Με απόφαση που υπέγραψε την Παρασκευή ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το έργο κατασκευής σύγχρονου δικτύου αποχέτευσης στους τοπικούς οικισμούς Βρίνας, Γρύλλου, Γκραίκα και Διασέλλων του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 956.000 ευρώ και θα υλοποιηθεί από τον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Σύμφωνα με την απόφαση του Περιφερειάρχη το έργο εντάσσεται στον άξονα προτεραιότητας «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και αντικείμενο έχει την προστασία του περιβάλλοντος στους οικισμούς μέσω της κατασκευής και λειτουργίας σύγχρονου αποχετευτικού δικτύου συνολικού μήκους 4,1 χιλιομέτρων καθώς και την κατασκευή συστημάτων συλλογής και διάθεσης των λυμάτων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Περιφέρειας η χρονική διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι ο ένας χρόνος.

«Στόχος πρώτης γραμμής για την Περιφέρεια είναι η αύξηση της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ και η απεμπλοκή έργων αναγκαίων για τις τοπικές κοινωνίες, όπως εν προκειμένω, το έργο αποχέτευσης στους οικισμούς του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων», δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης. Προσθέτοντας ότι «κάθε ώριμη πρόταση, κάθε προτεινόμενη παρέμβαση με αναπτυξιακή και κοινωνική διάσταση, είμαστε εδώ να την συζητήσουμε και να βοηθήσουμε στην προώθηση και χρηματοδότηση της. Στην δύσκολη περίοδο που διέρχεται η πατρίδα μας δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήνουμε πόρους να λιμνάζουν και ευκαιρίες να χάνονται».