Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Δευτέρα, 19 Σεπτέμβριος 2011 12:35

Περιφέρεια: Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών για την προώθηση κοινοτικών προγραμμάτων

Ζητήματα που αφορούν τα εν εξελίξει κοινοτικά προγράμματα που διαχειρίζεται το Πανεπιστήμιο καθώς και τις δυνατότητες περαιτέρω συμμετοχής του Πανεπιστημίου στα μέτρα του ΕΣΠΑ που ανοίγουν τώρα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Πολιτικής Γιώργος Αγγελόπουλος, ο υπεύθυνος για θέματα έρευνας και καινοτομίας, περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Δουγένης, ο συντονιστής του 15μελούς οργάνου για τη διασύνδεση των εκπαιδευτικών και ερευνητικών ιδρυμάτων και την ανάπτυξη της έρευνας και καινοτομίας στη Δυτική Ελλάδα Σταύρος Κουμπιάς, ο υπεύθυνος για το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Πετρόπουλος, οι αντιπρυτάνεις Χριστόφορος Κροντηράς και Δημήτρης Καλπαξής καθώς και οι συναρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Το πρώτο ζήτημα που τέθηκε στη σύσκεψη αφορούσε τα εν εξελίξει κοινοτικά προγράμματα που «τρέχουν» στο Πανεπιστήμιο. Καταγράφτηκαν προβλήματα και δυσκολίες και έγιναν προσεγγίσεις για την αντιμετώπισή τους. Εν συνεχεία τέθηκε το ζήτημα των μέτρων που είναι αυτήν περίοδο ανοιχτά και αναμένουν προτάσεις για ένταξη έργων και δράσεων ενώ διερευνήθηκαν πιθανά πεδία ενδιαφέροντος του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και η ετοιμότητά του να υποβάλλει ώριμες προτάσεις, με χαρακτηριστική την περίπτωση του εξοπλισμού του κτιρίου της Φαρμακευτικής Σχολής. Πέραν τούτων συζητήθηκε και η περαιτέρω εμπλοκή του Πανεπιστημίου σε διακρατικά προγράμματα αλλά και η συμβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε μια τέτοια πορεία. Ταυτόχρονα διευκρινίστηκε ότι επί προτάσεων που έχουν ήδη υποβληθεί, θα  υπάρξουν έως το τέλος του τρέχοντος Σεπτεμβρίου αποφάσεις ένταξης.

Τέλος, αποφασίστηκε να γίνει μια συνάντηση μεταξύ των υπηρεσιακών παραγόντων της Διαχειριστικής Αρχής και του Πανεπιστημίου προκειμένου να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για τα κοινοτικά προγράμματα, τις δυνατότητες και τις διαδικασίες.