Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Δευτέρα, 03 Οκτώβριος 2011 09:26

Στο Λάππα Αχαΐας την Τετάρτη η Κινητή Μονάδα Υγείας της Περιφέρειας

Η Κινητή Μονάδα Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα βρίσκεται την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, από τις 9:30 το πρωί έως τις 13:30 το μεσημέρι πλησίον του Περιφερειακού Ιατρείου του Δ.Δ. Λάππα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και θα διενεργεί δωρεάν σπειρομετρήσεις καθώς και μετρήσεις αρτηριακής πίεσης, χοληστερίνης και αιματοκρίτη. Επίσης, θα παρέχονται ιατρικές συμβουλές και οδηγίες γενικότερου χαρακτήρα.

Οι μετρήσεις διενεργούνται στο πλαίσιο προγράμματος προληπτικής ιατρικής, αφορούν το σύνολο του πληθυσμού και η όλη διοργάνωση είναι κοινή πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του παραρτήματος Πάτρας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα έχει ήδη υλοποιηθεί στην Πάτρα, στο Μεσολόγγι, στο Αίγιο, στη Μανωλάδα, τα Καλάβρυτα, στην Αμαλιάδα και στο Αιτωλικό ενώ θα ακολουθήσουν επισκέψεις και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχουν καταρτίσει ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Γεωργιόπουλος και η Γενική Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας.