Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023
Ροή ενημέρωσης:
Δευτέρα, 27 Νοέμβριος 2017 15:55

Συνάντηση του Απόστολου Κατσιφάρα με τον Γερμανό Πρέσβη

Τον Γερμανό Πρέσβη Γενς Πλέτνερ δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Πάτρα.

Ο κ. Κατσιφάρας συζήτησε με τον Πρέσβη της Γερμανίας ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και ιδιαίτερα μίλησαν για θέματα έρευνας και καινοτομίας, με αφορμή και την επίσκεψη του κ. Πλέτνερ στην Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, όπου όπως ανέφερε, η Γερμανία χρηματοδοτεί δύο επιχειρήσεις, που λειτουργούν εκεί.

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι σε μια περιοχή με πλούσια πολιτιστική ιστορία και μαζί σας θα ανοίξουμε τις εργασίες του σεμιναρίου "Η Ευρώπη ενώπιον πολλαπλών προκλήσεων: Τα ΜΜΕ στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης", ενός θέματος ιδιαίτερα επίκαιρου», σημείωσε ο κ. Πλέτνερ.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας τόνισε ότι «Πως η Δυτική Ελλάδα έχει πάντα στραμμένο το βλέμμα της προς την Ευρώπη. Είμαστε πεπεισμένοι πως το ευρωπαϊκό εγχείρημα πρέπει να πετύχει για να υπάρχει ευοίωνο μέλλον για τους λαούς της Ευρώπης. Εμείς μέσα από το πενταετές σχέδιο που έχουμε εκπονήσει στοχεύουμε στην αναδιάταξη του παραγωγικού δυναμικού της περιφέρειά μας. Η δημιουργία της «Συμμαχίας για την Επιχειρηματικότητα», που συγκροτήσαμε κινείται σ΄αυτή την κατεύθυνση και με την ύπαρξη ερευνητικών κέντρων και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων που συνδράμουν στην προσπάθεια. Είμαστε αισιόδοξοι για την αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Τον Γερμανό Πρέσβη συνόδευε ο Πρόξενος της Γερμανίας στην Πάτρα Ανδρέας Παπαδόπουλος και η Γκιζέλα Πετροπούλου της Γερμανικής Πρεσβείας. Ενώ στην συνάντηση παρέστη κι ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας.

Εξάλλου ο κ. Πλέτνερ συνεχάρη τον Απόστολο Κατσιφάρα για το βραβείο που έλαβε η Δυτικής Ελλάδα ως «Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Περιφέρεια» για το 2017.

Στην συνέχεια ο Γερμανός Πρέσβης και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας μετέβησαν σε ξενοδοχείο του Ρίου, όπου παρακολούθησαν την έναρξη των εργασιών του διήμερου σεμιναρίου (27-28 Νοεμβρίου 2017) , που οργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία του Βερολίνου και το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ).

Στον χαιρετισμό του ο κ. Κατσιφάρας σημείωσε μεταξύ άλλων: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για την περιοχή μας να διοργανώνονται συνέδρια υψηλού επιπέδου με θέματα που απασχολούν έντονα την κοινωνία, όπως το σημερινό.

Διότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα τα ΜΜΕ δεν αφορούν μόνο τον κλάδο των δημοσιογράφων. Απασχολούν κάθε κοινωνική ομάδα, γιατί επιτελούν ύψιστο έργο στον τομέα της ενημέρωσης και η ψηφιακή επανάσταση σαφώς έχει αντίκτυπο στην πληροφόρηση των πολιτών.

Μπορεί το διαδίκτυο να αποτέλεσε την ευκαιρία καθένας να εκφράζεται ελευθέρα , δίχως περιορισμούς , καταργώντας σύνορα και στερεότυπα δεκαετιών, ωστόσο είναι ευρέως γνωστό πως η παραπληροφόρηση και η διάδοση ψευδών ειδήσεων αποτελούν την αχίλλειο πτέρνα του.

Όμως ιδιαίτερα σημαντική είναι και η συζήτηση που θα ακολουθήσει και αφορά την Ευρώπη και τις πολλαπλές προκλήσεις που δέχεται.

Ως πρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής των παράκτιων περιφερειών της Ευρώπης, έχω διαπιστώσει στις συνεδριάσεις των οργάνων, αλλά και στις συζητήσεις με ομολόγους μου, πόσο οι πολιτικές και οικονομικές προκλήσεις που βιώνει σήμερα η Ευρώπη επηρεάζουν κοινωνικές ομάδες χωρών - όπως και των δικών μας- της Ελλάδας και της Γερμανίας».

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 27 Νοέμβριος 2017 16:02