Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Πέμπτη, 10 Νοέμβριος 2011 11:17

Περιφέρεια: Μεγάλο ενδιαφέρον για το σεμινάριο "Χτίζοντας την αποτελεσματική ομάδα" που ξεκινά αύριο

«Χτίζοντας την αποτελεσματική ομάδα», είναι ο τίτλος του τριήμερου σεμιναρίου που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την συνεργασία του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, οι εργασίες του οποίου ξεκινούν αύριο Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, στις 2.15 το μεσημέρι, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Πάτρα Παλλάς», στην Πάτρα.

Στο σεμινάριο θα πάρουν μέρος 32 στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ανάμεσα τους 10 περιφερειακοί σύμβουλοι, Γενικοί Διευθυντές, Διευθυντές Υπηρεσιών και από τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες (Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία) και υπάλληλοι Υπηρεσιών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Το σεμινάριο, όπως είναι γνωστό, συντονίζεται από τον γνωστό λειτουργό του management, πρώην Υπουργό και πρώην Γενικό Γραμματέα του Ε.Ο.Τ. Νίκο Σκουλά και αποβλέπει στην βελτίωση των ηγετικών ικανοτήτων των συμμετεχόντων, με έμφαση στη λήψη αποφάσεων, στην επικοινωνία, στη συνέργεια και στην ομαδικότητα.

«Είναι πραγματικά ενθαρρυντικό το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός στελεχών της Περιφέρειας εξέφρασε ενδιαφέρον συμμετοχής στο σεμινάριο», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Προσθέτοντας ότι οι συμμετέχοντες θα αποκομίσουν εξαιρετικά χρήσιμες γνώσεις, με μεγάλη πρακτική αξία, γύρω από βασικές καθημερινές λειτουργίες που αφορούν στην αποτελεσματικότητα της συλλογικής δουλειάς και στην εκπλήρωση στόχων.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τόσο σε επίπεδο αιρετών στελεχών όσο και σε επίπεδο υπηρεσιακών παραγόντων έχει χρέος να υπηρετήσει και υπηρετεί υψηλούς στόχους όπως η διαφάνεια, η αποτελεσματικότητα, η λειτουργικότητα, η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, η αξιοποίηση των δυνατοτήτων της περιοχής. Αυτούς τους στόχους πραγματεύεται το σεμινάριο, μεταφέροντας καλές πρακτικές και τεχνογνωσία», υπογράμμισε ο κ. Κατσιφάρας.


Το σεμινάριο «Χτίζοντας την Αποτελεσματική Ομάδα» θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Κυριακής (4.20 μ.μ.), με την συνολική ανασκόπηση, την κριτική του σεμιναρίου και τις τελικές παρατηρήσεις.

Στο Σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα έχουν άμεση, συνεχή και ενεργό συμμετοχή, με τη διαδραστική μέθοδο που

  • καταργεί τις θεωρητικές, κουραστικές παρουσιάσεις
  • αξιοποιεί ασκήσεις, προβλήματα, μελέτες περιπτώσεων, ομαδικές συζητήσεις, προσομοίωση ρόλων, κ.λπ.
  • αξιοποιεί πρακτικές εφαρμογές εργαλείων του management

με βάση τις πραγματικές συνθήκες και τα πραγματικά προβλήματα της και τους στόχους της Περιφέρειας.

Η συνεργασία της Περιφέρειας με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης θα επεκταθεί με την διοργάνωση και αντίστοιχου σεμιναρίου εστιασμένου στα τεχνικά έργα.

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 10 Νοέμβριος 2011 11:21