Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Παρασκευή, 11 Νοέμβριος 2011 12:12

Νέο Οργανόγραμμα λειτουργίας αποκτά η Περιφέρεια - Ποιοί μετέχουν στην Επιτροπή

«Χρειαζόμαστε μια νέα δομή των υπηρεσιών μας που να χαρακτηρίζεται από αποτελεσματικότητα, ευελιξία, σαφή προσδιορισμό των αντικειμένων, των αρμοδιοτήτων και των ευθυνών, με λιγότερη γραφειοκρατία, με στροφή στην παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και με διαφάνεια».

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας έθεσε σήμερα το πρωί το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η σύνταξη του νέου οργανογράμματος της Περιφέρειας, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση των μελών της επιτροπής που θα προετοιμάσει το νέο οργανόγραμμα.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα η Περιφέρεια λειτουργεί με βάση το πρότυπο οργανόγραμμα που είχε προετοιμάσει το Υπουργείο Εσωτερικών για όλες τις αιρετές Περιφέρειες. Ωστόσο, και στο χρονικό διάστημα των δέκα μηνών που μεσολάβησε, συλλέχτηκε και καταγράφτηκε μια εμπειρία η οποία περιλαμβάνει προβλήματα επικάλυψης αρμοδιοτήτων, θεματικά αντικείμενα με ασαφή υπηρεσιακή χρέωση, δηλαδή καταστάσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις δημιουργούσαν αρρυθμίες στην κανονική υπηρεσιακή λειτουργία.

«Έχει σημασία», τόνισε ο Περιφερειάρχης «ότι η ευθύνη της σύνταξης του νέου οργανογράμματος ανατίθεται σε ομάδα υπηρεσιακών παραγόντων οι οποίοι γνωρίζουν το αντικείμενο και τα προβλήματά του και που θα πρέπει να κινηθούν με τρόπο ώστε να αποκτήσουμε την άριστη διάρθρωση, με λιγότερες υπηρεσιακές μονάδες και με αξιοποίηση του συνόλου των εργαζομένων στην Περιφέρεια, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και  το νέο θεσμικό πλαίσιο».

Ο στόχος μας υπογράμμισε ο Απόστολος Κατσιφάρας «είναι να αποκτήσουμε μια δομή και μια λειτουργία που να υπηρετεί τη βασική αποστολή της Περιφέρειας που είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της Δυτικής Ελλάδας». Ταυτόχρονα ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τους γενικούς διευθυντές να συνεργαστούν με όλες τις υπηρεσίες ώστε να ληφθεί υπ’ όψιν η άποψη όλων των εργαζομένων που βιώνουν την καθημερινότητα και έρχονται σε επαφή με τον πολίτη. Παράλληλα ο Απόστολος Κατσιφάρας τόνισε ότι μέχρι στιγμής, τρεις σημαντικές εργασίες, δηλαδή το «Καλάθι των Αγροτικών Προϊόντων», το «Τριετές Αναπτυξιακό Πρόγραμμα» και τώρα το νέο οργανόγραμμα των υπηρεσιών της Περιφέρειας ολοκληρώνονται από τις υπηρεσίες και τα στελέχη τους, γεγονός που δηλώνει «την εμπιστοσύνη της πολιτικής ηγεσίας προς τις υπηρεσίες, την ικανότητα των υπηρεσιών να ανταπεξέρχονται σε σύνθετα εγχειρήματα ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται και σημαντική εξοικονόμηση πόρων».

Η επιτροπή σύνταξης του νέου οργανογράμματος θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης θα ενημερώσει προσωπικά τους επί κεφαλής των παρατάξεων και κατόπιν το θέμα θα εισαχθεί για συζήτηση και λήψη απόφασης στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η επιτροπή αποτελείται από τη Διονυσία Μαράτου, Εκτελεστική Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τον Παναγιώτη Στεφόπουλο, Γενικό Διευθυντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών, τη Γεωργία Πλώτα, Γενική Διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας, το Χρήστο Ποταμιά, Γενικό Διευθυντή Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, τον Κωνσταντίνο Κόλλαρη, Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης, τον Σωτήρη Πιστεύο, Γενικό Διευθυντή Μεταφορών και Επικοινωνιών, τη Διονυσία Σαμαντά, Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, τον Χαράλαμπο Μικέλη, εκπρόσωπο του Συλλόγου Υπαλλήλων της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας, την Ιωάννα Χαραλαμποπούλου, εκπρόσωπο του Συλλόγου Υπαλλήλων Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τον Δημήτρη Μπαϊρακτάρη, εκπρόσωπο του Συλλόγου Υπαλλήλων της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας, τον Νίκο Καραφωτιά δικηγόρο εκ μέρους της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας και την Αναστασία Τογιοπούλου, δικηγόρο, ειδικό συνεργάτη του Περιφερειάρχη.

Στις εργασίες της επιτροπής θα προεδρεύει η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Διονυσία Μαράτου.

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 11 Νοέμβριος 2011 13:06