Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Παρασκευή, 11 Νοέμβριος 2011 13:06

Στο ΕΣΠΑ, με απόφαση Περιφερειάρχη, έργο ενίσχυσης του Ανοικτού Πανεπιστημίου

Στο ΕΣΠΑ εντάσσεται, με απόφαση που υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα έργο ενίσχυσης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, με προϋπολογισμό 3.923.000 ευρώ και χρονικό ορίζοντα υλοποίησης τους έξι μήνες.

Το έργο αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού προκειμένου να αντιμετωπιστούν ανάγκες λειτουργίας και δομών έρευνας και καινοτομίας καθώς και συστημάτων δικτύωσης και επικοινωνίας Σχολών του Ανοικτού Πανεπιστημίου. Ο εξοπλισμός που εντάσσεται στο έργο θα υποστηρίξει ένα σύνολο αναπτυξιακών και ερευνητικών δράσεων των εργαστηρίων και θα επεκτείνει σημαντικά τις ερευνητικές τους δυνατότητες.

Ειδικότερα, προβλέπεται η προμήθεια εξοπλισμού για τα Εργαστήρια Χημείας, Βιολογίας και Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας και επίσης η προμήθεια και εγκατάσταση εργαστηριακού και ερευνητικού εξοπλισμού ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί στην Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών, στο Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας καθώς και στην Μονάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης και Επιμόρφωσης.

«Είναι μια ακόμη σημαντική απόφαση ενίσχυσης των εργαστηριακών και ερευνητικών υποδομών των ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Δυτικής Ελλάδας», τονίζει σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, επισημαίνοντας πως μέσω του ΕΣΠΑ εμπλουτίζονται αποφασιστικά οι δυνατότητες των Πανεπιστημίων και των ΑΤΕΙ της Δυτικής Ελλάδας και ενισχύεται η έρευνα και η καινοτομία, χώροι στους οποίους επενδύει πολλά η Περιφέρεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την εξωστρέφεια της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι με αντίστοιχες αποφάσεις του Περιφερειάρχη ενισχύονται σε υποδομές τα Πανεπιστήμια Πατρών και Δυτικής Ελλάδας και τα ΑΤΕΙ Πατρών και Μεσολογγίου.

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 11 Νοέμβριος 2011 13:09