Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Τετάρτη, 16 Νοέμβριος 2011 11:40

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας

«Σε μια δύσκολη συγκυρία για την χώρα το δημόσιο αγαθό της Υγείας πρέπει να περιφρουρηθεί και να ενισχυθεί, με σταθερή κατεύθυνση την στήριξη των αδύναμων στρωμάτων του πληθυσμού και την προάσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας». Αυτό επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα στο γραφείο του με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρόεδρος Απόστολος Σωτηρούδης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν μια σειρά θεμάτων που αφορούν στις δομές Υγείας της περιοχής και συμφωνήθηκε η στενότερη συνεργασία των δυο πλευρών μέσα από κοινές πρωτοβουλίες ενίσχυσης, όπως προγράμματα δημόσιας Υγείας για τα οποία ο Περιφερειάρχης ζήτησε την αρωγή, στήριξη και συμμετοχή του Ιατρικού Συλλόγου. Ο κ. Κατσιφάρας, αφού συνεχάρη την νέα διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της σημείωσε ότι «η Περιφέρεια προσβλέπει στο ιατρικό δυναμικό της περιοχής, στην συμπαράσταση και βοήθεια του, για την υλοποίηση στοχευμένων δράσεων στήριξης του αγαθού της δημόσιας Υγείας»

Αναφορά, επίσης, έγινε και στην εκκρεμότητα αποκατάστασης του κυρίως κτιρίου του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» η οποία, εξ αντικειμένου, προξενεί ένα μεγάλο έλλειμμα στον υγειονομικό χάρτη της Περιφέρειας. Ο κ. Κατσιφάρας ενημέρωσε την διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου ότι η Περιφέρεια, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έχει ήδη εντάξει το έργο στο ΕΣΠΑ, με συνολικό προϋπολογισμό 22,5 εκατομμυρίων εύρω, δαπάνη που αφορά τόσο στο σύνολο των εργασιών ανακατασκευής όσο και στην προμήθεια ιατρικού και νοσοκομειακού εξοπλισμού.

«Το έργο αυτό, με την ολοκλήρωση του, θα καλύψει ένα σημαντικό κενό που καταγράφεται σήμερα στο δίκτυο Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας στην περιοχή», τόνισε ο Περιφερειάρχης προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια, αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ, θωρακίζει τις υποδομές Υγείας σ’ όλη την Δυτική Ελλάδα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Γεωργιόπουλος, η Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαριάννα Σταματιάδου, ο Γραμματέας του Δ.Σ. Ανδρέας Μαζαράκης και η Προισταμένη του Ιατρικού Συλλόγου Λίτσα Παπαδοπούλου.

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 16 Νοέμβριος 2011 14:01