Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Τετάρτη, 16 Νοέμβριος 2011 14:01

Περιφέρεια: Στην Πάτρα το Σάββατο ο Γ.Γ. του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Κανελλόπουλος

Εκδήλωση με την συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Κανελλόπουλου και του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα» Παναγιώτη Βασιλόπουλου διοργανώνει το πρωί του Σαββάτου, στο ξενοδοχείο «Αστήρ» στην Πάτρα, στο πλαίσιο του Forum Ανάπτυξης – 14ο Money Show Πάτρας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η εκδήλωση με θέμα «Πρωτογενής Τομέας: όχημα για το μέλλον» θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί με χαιρετισμό από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα. Κεντρικός της άξονας είναι η ακριβής περιγραφή του πρωτογενούς τομέα ως βασικού στοιχείου ανάκαμψης της οικονομίας της Δυτικής Ελλάδας και κεντρικού πυλώνα στην παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής.

Ο κύκλος των ομιλητών θα ξεκινήσει με την εισήγηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κανελλόπουλου ο οποίος θα αναφερθεί στον συνολικό σχεδιασμό του Υπουργείου για την αναδιάρθρωση και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Θ’ ακολουθήσει η ομιλία του κ. Βασιλόπουλου με θέμα «εφαρμοσμένη έρευνα για τον αγροτικό τομέα, εκπαίδευση νέων αγροτών και πιστοποίηση των τοπικών, παραδοσιακών προϊόντων του πρωτογενούς τομέα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».

Ο κύκλος των ομιλητών θα κλείσει με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργο Αγγελόπουλο ο οποίος θα αναφερθεί αναλυτικά στο πλαίσιο πρωτοβουλιών και δράσεων που έχουν αναληφθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την τόνωση και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων Απόστολος Βουλδής.

«Πρόκειται για μια εξαιρετικά χρήσιμη εκδήλωση για όλους όσοι δραστηριοποιούνται, από οποιαδήποτε θέση, στον πρωτογενή τομέα. Σε μια περίοδο που η Περιφέρεια καταβάλει μεγάλες προσπάθειες ώστε να στηριχθούν οι παραγωγοί και ν’ αποκτήσει ποιότητα, εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα ο πρωτογενής τομέας στη Δυτική Ελλάδα, είναι ευκαιρία να ακούσουμε τις πολιτικές που χαράσσονται τόσο από το Υπουργείο όσο και από φορείς κρίσιμους για την αγροτική οικονομία, όπως ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός», αναφέρει σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Αγγελόπουλος, προσθέτοντας ότι «η εκδήλωση είναι ανοικτή σ’ οποιονδήποτε θελήσει να την παρακολουθήσει ενώ μετά το τέλος των εισηγήσεων θ’ ακολουθήσει διάλογος με τους συμμετέχοντες».

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 16 Νοέμβριος 2011 14:06