Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Παρασκευή, 18 Νοέμβριος 2011 12:44

Αύριο η εκδήλωση της Περιφέρειας με την συμμετοχή του Γ.Γ. του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Κανελλόπουλου

Στις 10 αύριο το πρωί ξεκινά, στο πλαίσιο του Forum Ανάπτυξης – 14ο Money Show, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Αστήρ» στην Πάτρα, η εκδήλωση με θέμα «Πρωτογενής τομέας: όχημα για το μέλλον» που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Κανελλόπουλου και του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα» Παναγιώτη Βασιλόπουλου.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμό από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα. Κεντρικός της άξονας είναι η ακριβής περιγραφή του πρωτογενούς τομέα ως βασικού στοιχείου ανάκαμψης της οικονομίας της Δυτικής Ελλάδας και κεντρικού πυλώνα στην παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής.

Ο κύκλος των ομιλητών θα ανοίξει με την εισήγηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κανελλόπουλου ο οποίος θα αναφερθεί στον συνολικό σχεδιασμό του Υπουργείου για την αναδιάρθρωση και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Θ’ ακολουθήσει η ομιλία του κ. Βασιλόπουλου με θέμα «εφαρμοσμένη έρευνα για τον αγροτικό τομέα, εκπαίδευση νέων αγροτών και πιστοποίηση των τοπικών, παραδοσιακών προϊόντων του πρωτογενούς τομέα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».

Ο κύκλος των ομιλητών θα κλείσει με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργο Αγγελόπουλο ο οποίος θα αναφερθεί αναλυτικά στο πλαίσιο πρωτοβουλιών και δράσεων που έχουν αναληφθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την τόνωση και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων Απόστολος Βουλδής.

«Πρόκειται για μια εξαιρετικά χρήσιμη εκδήλωση για όλους όσοι δραστηριοποιούνται, από οποιαδήποτε θέση, στον πρωτογενή τομέα. Σε μια περίοδο που η Περιφέρεια καταβάλει μεγάλες προσπάθειες ώστε να στηριχθούν οι παραγωγοί και ν’ αποκτήσει ποιότητα, εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα ο πρωτογενής τομέας στη Δυτική Ελλάδα, είναι ευκαιρία να ακούσουμε τις πολιτικές που χαράσσονται τόσο από το Υπουργείο όσο και από φορείς κρίσιμους για την αγροτική οικονομία, όπως ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός», αναφέρει σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Αγγελόπουλος, προσθέτοντας ότι «η εκδήλωση είναι ανοικτή σ’ οποιονδήποτε θελήσει να την παρακολουθήσει ενώ μετά το τέλος των εισηγήσεων θ’ ακολουθήσει διάλογος με τους συμμετέχοντες».

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 18 Νοέμβριος 2011 13:00